Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:552227
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bērna attīstība ir process, kura pamatā ir organismā notiekošās bioloģiskās norises. Bērna augšana un attīstība noris nevienmērīgi. Bērna attīstību līdz skolas vecumam var iedalīt vairākos periodos. Katram periodam ir savi fiziskās un garīgās attīstības rādītāji.
Jaundzimušā periods ilgst no dzimšanas līdz 10. dienai ( citos literatūras avotos rakstīts, ka līdz 1 mēneša vecumam). Šajā laikā bērna organisms piemērojas eksistēšanas apstākļiem ārpus mātes organism.
Zīdaiņa periods ilgst no 10. dienas (pirmā mēneša) līdz 1 gadu vecumam. Šajā laikā ļoti intensīvi palielinās bērna garums un masa. Gada pēdējā ceturksnī bērns sāk staigāt un runāt. Gada beigās jau sāk augt zobi.
Mazbērna periods ilgst no 1 līdz 3 gadu vecumam. Šajā periodā bērna organisms intensīvi aug un attīstās. Garums otrajā gadā palielinās par 10 cm, trešajā gadā — par 8 cm, vēlāk apmēram par 5 cm gadā. Ķermeņa masa katru gadu palielinās par 2—2,5 kg. Parasti 2,5 gadu vecumā bērnam ir visi piena zobi. Strauji aug kauli, attīstās iekšējie orgāni un kustību aparāts. Bērns šajā vecumā stabili iet, skrien, dejo. Nosacījuma refleksi veidojas ātri, bet ir nenoturīgi (līdz pat 5 gadu vecumam). Runas attīstībā dominē uztverošā puse — bērns labi saprot teikto, bet pats vēl runā maz un primitīvi. Intensīvi palielinās bērna vārdu krājums, piemēram gadu vecs bērns izrunā apm. 10 vienkāršus vārdus, bet trīs gadus veca bērna vārdu krājumā ir 250—300 vārdu.
Pirmsskolas periods ilgst no četru līdz sešu gadu vecumam. Šajā periodā turpinās visu bērna orgānu attīstība. Perioda beigās bērnam sāk augt pastāvīgie zobi. Kustību koordinācija pilnveidojusies, bērns jau spēj apgūt, piemēram slēpošanu un slidošanu. Plaukstas muskuļu attīstība un koordinācija ļauj pareizi turēt zīmuli, sasiet mezglu un veikt citas precīzas darbības. Turpinās bērna nervu sistēmas attīstība. 5—6 gadu vecumā bērns pareizi izrunā visas skaņas. Pilnveidojas viņa runa un paplašinās priekšstatu loks. Bērnam rodas liela interese par apkārtējām parādībām un līdz ar to daudz jautājumu. Veidojas skaistuma izjūta. Pieaug interese par citiem bērniem, tieksme biedroties. Perioda beigās bērna attīstība sasniedz tādu līmeni, ka viņš var iet skolā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация