Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:907863
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Fiziskais raksturojums    4
2.  Intelektuāla attīstība    8
3.  Emocionālā attīstība    11
4.  Sociāla attīstība    14
5.  Bērna adaptēšanas svešā vidē    16
  Kopsavilkums: Psiholoģiskā gatavība skolai    19
  Izmantotā literatūra    20
Фрагмент работы

Domājot par tautas attīstību, jāmin viens no to raksturojošiem faktoriem – cik daudz Latvijā ir bērnu, cik liels ir Latvijas nākotnes potenciālais un kvantitatīvais cilvēkresurss. Otrkārt jādomā par kvalitatīvo aspektu, kādos apstākļos, kāda aprūpe un audzināšana tiek nodrošināta bērnu attīstībai.
Dzīves posms no piedzimšanas līdz septiņu gadu vecumam ir viens no nozīmīgākajiem cilvēka personības attīstībā, jo veidojas sava "Es" apzināšanās, vērtīborientācija. Bērna attīstība ir dinamisks process, kurā, no vienas puses, notiek izmaiņas bērna personībā un psihē, bet no otras - kvantitātes pāreja kvalitātē, strauji izmaino­ties bērna un viņa sociālās vides attiecībām.
Ģimene ir vēsturiski mainīgs sociālais institūts. Līdz ar straujajām izmaiņām sabiedrībā mainās ģimenes modelis - tradicionālais jeb nukleārais ģimenes modelis pēc statistikas datiem pārdzīvo krīzes periodu. Augstais šķirto laulību īpatsvars ietekmē bērnu dzīves kvalitāti. Bieži bērnus audzina tikai māte, ir ierobežoti iztikas līdzekļi un bērniem tiek liegtas daudzas izglīto­šanās iespējas, pienācīga veselības aprūpe.
Straujās pārmaiņas sabiedrībā ietekmē ģimeņu iespējās audzināt un izglītot bērnus. Bērnu pilnvērtīgai attīstī­bai pirmsskolas izglītības ietvaros nepieciešama izziņas interešu un radošās aktivitātes veicināšana. Ģimene šajā periodā ir galvenā bērna audzinātāja un izglītotāja. Bērna intelektuālās attīstības procesā liela loma ir saskarsmei ar grāmatām, sarunām, lasīšanai priekšā. Ja laikā līdz mācību uzsākšanai skolā bērns nebūs saņēmis pilnvērtīgu audzināšanu un izglītošanu ģime­nē un pirmsskolas audzināšanas iestādē, viņa kā radošas, pasauli izzināt gribošas personības at­tīstība tiks kavēta.
Bērnība ir ļoti svarīgs posms cilvēka mūžā. Tā ir nevis sagatavošanās nākamajai dzīvei, bet īsta, krāšņa savdabīga dzīve. No tā, kā pagājusi bērnība, kas ietekmējis šajos gados, atkarīgs tas, par kādu cilvēku kļūs mazulis.
Lielākā tiesa pedagoģijas un psiholoģijas zinātnieki atzīst, ka izzināšanas un attīstības vislielākās iespējas cilvēkam piemīt vecumā līdz 7 gadiem. Tāpēc ļoti aktuāls ir jautājums, kā pareizi organizēt šo ļoti svarīgo dzīves posmu un sagatavot bērnu ne tikai skolai, bet arī visai turpmākajai dzīvei. Tam ir vairāki svarīgi priekšnosacījumi - bērna fiziskā sagatavotība, pilnvērtīga garīgā attīstība un psiholoģiskā sagatavotība, kā arī praktiskā sagatavotība.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация