Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:171966
 
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mums apkārt ir daudz bērnu, kuriem ikdienas aktivitātes, kā pašaprūpe, mācības, darbs, brīvais laiks sagādā lielas grūtības. Normāli bērni jau agrā bērnībā apgūst darbības, kas saistās ar dzīvē nepieciešamākajām lietām un darbībām: karotes, krūzītes turēšanu pusdienojot, apģērbšanos, utt. Vēlāk tām pievienojas sarežģītākas prasmes, darbības un uzdevumi. Ir bērni ar ļoti nopietniem komunikāciju traucējumiem, daudzi pat ar ļoti nopietniem, kuri bez citu cilvēku palīdzības nespēj veikt pat vienkāršas darbības. Taču arī viņiem ir jāiegūst prasme un savu iespēju robežās jāsaņem izglītība vai nu speciālajās iestādēs vai mājās.
Katram no bērnam būs nepieciešamība dzīvot savu neatkarīgu dzīvi, tāpēc ģimenei un mums pedagogiem jādara daudz, lai sagatavoto šos bērnus turpmākai dzīvei.

Invalīdu izglītošanas nosacījumi

ANO Ģenerālās asamblejas 48. sesijā 1993. gada 20. decembrī pieņemtās Rezolūcijas 48/96 Paraugnoteikumi par vienlīdzīgu iespēju nodrošināšanu invalīdiem, II Preambulas 6.noteikumā „IZGLĪTĪBA“ ir teikts: „Valstīs, kur izglītība ir obligāta, tai ir jābūt nodrošinātai gan meitenēm, gan zēniem invalīdiem ar visa veida un visu grupu invaliditāti, tajā skaitā, arī vissmagākajās formās.....”
1992. gada likums “ Par invaIīdu medicīnisko un sociālo aizsardzību “ nosaka, ka invalīdam jānodrošina iespēja integrēties sabiedrībā, kompensējot nevienādo starta pozīciju, kādā invalīds atrodas. Lai sekmētu šo integrāciju sabiedrībā, būtu jāveic virkne pasākumu. Vispirms jāveicina viņu pilnvērtīga fiziskā darbība - medicīniskā aprūpe, arī labu protēžu un tehnisko palīgierīču izgatavošana, kas nodrošina personas fizisko funkcionēšanu, un vides pieejamību. Viņu sociālajā līmenī jānodrošina normālas iespējas izglītībai, nodarbinātībai, sociālai drošībai, kā arī dalībai kultūras un sabiedriskajā dzīvē. Nozīmīgs ir arī viņu pašu psiholoģiskais komforts, kas saistīts ar invaliditāti, un sabiedrības attieksmi pret viņiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация