Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:277474
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Iedzimtu priekšrocību runāt cilvēkam nav, un tās netiek arī saņemtas mantojumā. [I. Hadaņonoka L. Hadaņonoka L. Staļģe R. Meirirandre „Sociālais pedagogs un bērns ar valodas sistēmas traucējumiem”, Rasa ABC, 2002 32.lpp.]
Attīstot bērna maņas un galvas smadzeņu darbību, kas sekmē runas un vēlāk arī rakstīšanas un lasīšanas prasmju apgūšanu, jāseko līdzi vārdu krājuma veidošanās procesam.
Gadu vecs bērns saprot dažādus vārdus un cenšas izpildīt mutiskus aicinājumus. Piemēram- dod bumbu, ņem karoti u.c. Gada vecumā bērns pasaka vārdus izsakot vēlmes, vārdam ir teikuma funkcija. Teikumu var veidot arī divas nelokāmu vārdu formas. [I. Hadaņonoka L. Hadaņonoka L. Staļģe R. Meirirandre „Sociālais pedagogs un bērns ar valodas sistēmas traucējumiem”, Rasa ABC, 2002 33.lpp.] Piemēram, ja bērns grib iet laukā, viņš var pateikt- ārā, un šis būs bērna vēlmju apkopojums teikumā. Vai piemēram- grib to! Norādot uz kādu priekšmetu, vai mamma atieta, domājot, ka mamma nav mājās.
Pusotra gada vecumā bērns sāk apgūt vārda saskaņošanu teikumā, valodā lietojamās vārdu galotnes. Vienkāršie teikumi paplašinās, bet valodā vēl ir daudz kļūdu. Bērns jau saprot datīva locījumu, piemēram- kam jāiet ēst, kam dosim bumbu. Bērns sāk pats locīt darbības vārdus. Grūtības bērnam sagādā daudzskaitļa otrā persona (jūs). Jēdzieni „tagad”, „vakar”, „rīt”, „vēlāk”, „agrāk” bērnam vēl nav izprotami.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация