Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:363478
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mana referāta temats ir „Bezdarba analīze Igaunijā”. Mērķis ir izanalizēt bezdarba radītajus, apkopot iegūtos datus un izdarīt secinājumus par to, kas secināja bezdarbu rašanos, ka arī apskatīties Igauniju uz citu valstu fona.
Mana referāta uzdevumi ir vpirmkārt, definēt kas ir bezdarbs un bezdarba cēloņi, otrkārt, apskatīties bezdarba cēloņus sīkāk un arast to ietekmi Igaunijā, treškārt, atspoguļot Igauniju uz citu Eiropas valstu fona, ceturtkārt, raksturot bezdarba tempus Igaunijā.
Lai atrisinātu šos uzdevumus es izmantoju sekojošus avotus: vispirms, izmantoju teorijas grāmatu, kur paņēmu teorētisku bāzi savam referātam. Lai analizētu bezdarba līmeni Igaunijā, es izmantoju Internetu, lai atrastu visjaunāku informāciju. Lai iegūtu statistiskus datus, es izmantoju Igaunijas Statistikas Biroja mājas lapu, ka arī Igaunijas centrālā banka mājas lapu. Es meklēju arī informāciju par Igauniju ziņās, publicētās Internetā, kā arī izmantoju meklēšanas sistēmas, tur atradot kur un kas tika minēts par Igauniju. Pārsvarā informācija bija angliski.

1.Bezdarbs un bezdarba cēloņi
Ja darba spējigi, atbilstošas kvalifikācijas strādnieki par atbilstošu darba samaksu nevar atrast darbu, tad šādu situāciju ekonomikā sauc par bezdarbu. [1]
Bezdarba cēloņi:
Darba meklēšana. Vienmēr ir cilveki, kuri meklē sev darbu, vieni aiziet no darba, otrie atrod darbu, tas notiek pastāvīgi. Darba meklēšana notiek pat tad, ja darbaspēka pieprasījums ir vienāds ar darba spēka piedāvājumu.
Demogrāfiskās izmaiņas. Ja palielinās darba spējīga vecumā cilvēku skaits.
Bezdarbnieku pabalsti. Ja pabalsti ir samēra lieli un alternatīvas izmaksas no darba meklēšanas ir mazas, tad darba meklēšanas process var būt ilgs, ja savukārt bezdarbnieku pabalsti ir mazi un alternatīvas izmaksas ir augstas, tad cilvēkasm ir raksturīgi samazināt meklešanas periodu un piekrist jebkuram pat mazākapmaksātam darbam.
Tehnoloģijas izmaiņas, kas tehnoloģijas izmaiņu dēļ daži uzņēmumi var kļut nevajadzīgi un sarūk, ka arī nepietiek cilveku kvalifikācijas.
Efektīvas darba algas. Tas ir tādas darba algas, kas nodrošina darbadevējam maksimalo darba ražīgumu. Tikai daži darbinieki strādā uzņēmuma par augstaku algu, taču viniem ir jāstrādā pēc iespējas labāk, lai netiktu atlaistiem.
Minimālās darba algas. Minimalo darba algu nosaka valdība un ja ta ir augstāka nekā līdzsvara darba alga, tad darbadevēji samazina nodarbināto skaitu. [2]
2.Bezdarba rādītāji Igaunijā
Sākot bezdarba analīzi, vispirms ir japaskatās, kādibezdarba rādītaji bija Igaunija tuvākaja laikā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1194320
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация