Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:643557
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Darbaspēka tirgus Latvijā    4
2.  Bezdarba formas    5
2.1.  Bezdarba veidi    6
2.1.1.  Pie brīvprātīgiem bezdarbniekiem pieskaitāmie    6
2.1.2.  Piespiedu bezdarba veidi    7
3.  Bezdarba situācija Vidzemē un Cēsu rajonā    8
4.  Valsts politika, lai novērstu bezdarbu Vidzemes reģionā un Valstī    13
  Secinājumi    16
  Izmantotās literatūras saraksts    17
Фрагмент работы

Nodarbinātība ir viens no svarīgākajiem tautsaimniecības attīstības un valsts ekonomiskās izaugsmes rādītājiem. Efektīva bezdarba līmeņa samazināšanas politika ir svarīgs priekšnosacījums augsta nodarbinātības līmeņa sasniegšanai.
Nodarbinātības valsts aģentūras (turpmāk NVA) un augstāk stāvošās Labklājības ministrijas misija ir bezdarba mazināšanas politikas izstrāde un īstenošana.
Latvijā ir vairākas sociālās atstumtības riskam pakļautās iedzīvotāju grupas, kuras jau patreiz sastopas ar grūtībām pilnvērtīgi iekļauties darba tirgū, vai kurām nākotnē šāda problēma varētu rasties. Galvenās no tām ir darba meklētāji - jaunieši vecumā no 15-24 gadiem, pirmspensijas vecuma cilvēki vecumā no 55-64 gadiem, darba meklētāji ar zemu pamata prasmju un izglītības līmeni, invalīdi, ilgstošie darba meklētāji, sieviete pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma, no ieslodzījuma vietām atbrīvotās personas un personas, kas rehabilitējas no atkarības vielu lietošanas.
Patstāvīga darba temats ir “Bezdarba vērtējums Vidzemē”, kurā tiek aprakstīti bezdarba veidi, formas un rādītāji, bezdarba stāvoklis Latvijā un sīkāk Vidzemes reģionā un Cēsu rajonā. Darbā tiek atspoguļotas Valsts politikas darbības un Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) funkcijas.
Kursa darba mērķis ir:
izpētīt bezdarba būtību, cēloņus, kuri izsauc bezdarbu;
izpētīt iespējas samazināt vai arī likvidēt tos;
izpētīt, kāda ir bezdarba vieta iedzīvotāju sastāvā.
aprakstīt Oukena likumu.
Kursa darba uzdevums ir noteikt, cik svarīga ir valsts nodarbinātības politikas īstenošana Vidzemes reģionā un Latvijā kopumā.
Darbaspēks ir viens no ražošanas faktoriem, bieži vien tas ir vissvarīgākais. Kopējais darbaspēka tirgus ekonomikā aptver visus strādājošos.
Pastāv vairāki iemesli, kāpēc bezdarbs tiek uzskatīts par sociālu un ekonomisku problēmu: resursu zudums, nenodarbināto cilvēku ekonomiskās grūtības, personības degradācija u.c.
Latvijā pastāv šādas darbaspēka tirgus pamatproblēmas:
Liela neatbilstība starp piedāvājumu un pieprasījumu. NVA reģistrēto bezdarbnieku skaits stipri atšķiras no vakanto darba vietu skaita.
Piedāvājuma un pieprasījuma kvalitatīva neatbilstība. Darba tirgū piedāvātais darbaspēks ir zemas kvalitātes, bet pieprasījums pēc darbaspēka ir tikai ar augstu kvalitāti. Darba piedāvājuma un bezdarbnieku kvalifikācijas labākai atbilstībai Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) organizē aktīvo nodarbinātības pasākumu – bezdarbnieku profesionālo apmācību un pārkvalifikāciju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация