Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:985638
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.09.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Ievads    4
  Zinātniski pētnieciskā daļa    6
1.  Bezdarbs, tā cēloņi un klasifikācija    6
2.  Bezdarba līmeņa pieaugums salīdzinoši Latvijā un ES    8
2.1.  bezdarbs ekonomiski aktīvo sieviešu un vīriešu vidū    13
2.2.  bezdarba līmeņa pieaugums jauniešu vidū    15
2.3.  bezdarbs pēc izglītības līmeņa    18
2.4.  nozares, kurās viskrasāk jūtams bezdarba pieaugums    19
3.  Prognozes par bezdarba pieaugumu Latvijā un ES    21
4.  Iespējamie bezdarba problēmas risinājumi    23
4.1.  Latvijā    23
4.2.  Eiropas Savienībā kopumā    24
  Secinājumi un priekšlikumi    27
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    30
Фрагмент работы

Secinājumi.
1). Bezdarbs ir visakūtākā ekonomiskā un sociālā problēma, kas ir aktuāla jebkurā valstī. Bezdarbs ir sociāli ekonomiska parādība, kura raksturojas ar to, ka ekonomiski aktīvā iedzīvotāju daļa vēlas, bet netiek nodarbināta. Bezdarbs atstāj nopietnas un dažkārt pat postošas ekonomiska un sociāla rakstura sekas, kuras skārušas gan atsevišķus cilvēkus , gan sabiedrības. Latvijā un visās Eiropas Savienības valstīs straujās ekonomiskās lejupslīdes rezultātā visizteiktāk attīstās cikliskais bezdarbs.
2). 2009. gadā bezdarba līmenis ir paaugstinājies pilnīgi visās ES valstīs. 2009.gada 3. ceturksnī vidējais bezdarba līmenis ES vidēji bija 9,2%. No visām ES dalībvalstīm visaugstākais bezdarbs ir Latvijā- 20%, Spānijā- 19,3%, Igaunijā – 15,2%. Savukārt vismazāk bezdarba problēma skārusi Nīderlandi – 3,7%, Austriju – 4,7%, Kipru – 6%.
Vērtējot krīzes ietekmi uz atsevišķām sabiedrības grupām, secināts, ka smagāk krīzi izjūt vīrieši, jo viņi dominē ekonomiskās lejupslīdes visskartākajos sektoros.
Lielas problēmas atrast darbu ir jauniešiem, jo pašreizējā ekonomiskajā situācijā, kad darbaspēka piedāvājums krietni pārsniedz pieprasījumu, darba devēji izvēlas kvalificētus darbiniekus ar darba pieredzi. Šī problēma vērojama visās ES valstīs, bet jo īpaši Latvijā.
Pašreizējā ekonomiskajā situācijā visaugstākais bezdarba rādītājs ir iedzīvotāju ar vidējo profesionālo izglītību vidū (37%), bet ir tendence pieaugt bezdarbam arī to ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vidū, kam ir augstākā izglītība (14,5%).
Visstraujākais nodarbinātības sarukums Latvijā un arī ES valstīs vērojams būvniecībā un rūpniecībā strādājošo vidū. Situācija darba tirgū ir pasliktinājusies visās dalībvalstīs, taču vissliktākie rādītāji vērojami Baltijas valstīs, Īrijā un Spānijā, kuras ietekmējusi krasa mājokļu tirgus lejupslīde, kas izraisījusi nodarbinātības samazināšanos būvniecības nozarē.
3).Pēc ekspertu domām pašlaik ES valstis saskārušās ar smagāko ekonomikas lejupslīdi pēdējā pusgadsimta laikā. Ekonomistu prognozes vēsta, ka tāpat kā 2009. gadā arī 2010. gadā sagaidāms vērā ņemams darba tirgus pieprasījuma sarukums, kas varētu stabilizēties tikai 2012. gadā. Iespējams nodarbinātības pieaugums varētu atsākties tikai 2013., 2014. gadā. Taču jāņem vērā, ka turpmākā izaugsme vairāk balstīsies uz produktivitātes pieaugumu un mazākā mērā uz nodarbinātības palielināšanos.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1232458
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация