Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:114396
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Proporcionāli bezpajumtnieku skaits lielajās pilsētās ir krietni vien lielāks kā mazpilsētās un laukos. To, protams, jāsaista ar to, ka lielpilsētās iedzīvotāju blīvums ir lielāks kā laukos, kā arī ar to, ka laukos valda citādākas vērtības un tradīcijas. Cilvēks ir pieradis paļauties uz sevi un uz ģimeni un darbu, ko iegulda saimniecībā. Neskatoties uz paaugstināto bezdarbu laukos, laucinieki spēj sagādāt sev iztiku, kaut vai strādājot naturālajā saimniecībā. Tātad problēma galvenokārt attiecās uz lielpilsētām, kur ielās ir novērojams liels skaits ubagu un cilvēku, kuru viens no iztikas avotiem ir atkritumu tvertnes.
Cik tad īsti Latvijā ir bezpajumtnieku? Uz šo jautājumu, šķiet, grūti būtu atbildēt pat patiesi piredzējušiem pētniekiem, jo nav iespējams veikt nekādu uzskaiti gadījumā, kad lielākajai daļai iespējamo bezpajumtnieku nav pat personību apliecinošu dokumentu. Lai noteiktu, cik daudz Latvijā ir cilvēku ar bezpajumtnieku statusu, būtu skaidri jānodefinē, kas tad īsti ir bezpajumtnieks. Pieņemot, ka tā ir persona bez pieraksta noteiktā dzīves vietā, diez vai būtu iespējams noteikt daudz maz precīzu skaitu, jo ne jau visi no dzīvokļiem izliktie Latvijas iedzīvotāji automātiski kļūst par bezpajumtniekiem. Ja nu tomēr, tad rīdziniekiem un pašvaldībai jābūt gatavai, ka vēl kādi 50 - 60 tūkstoši cilvēku var palikt bez pajumtes (Jaunā Avīze, 1998.g. 15.sept., 6.lpp.) sakarā ar to, ka šogad beidzas ar likumu noteiktais septiņu gadu termiņš, kurš līdz šim ierobežoja namu privātīpašnieku tiesības izlikt īrniekus no dzīvokļiem, kam par pamatu varētu būt nespēja nomaksāt īres maksu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация