Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:615818
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Dzejā lasāmajā reliģisko rituālu izpratnē vēl reizi vērojams jau minētais sinkrētisms. Uzsverot, ka galvenais ir ticība, baznīcas rituāla nepieciešamība saplūst ar pagānisko tradīciju Dieviņu un dievības pielūgt svētvietās dabā vai ziedojot tepat savā sētā. Citēju “Dzejoli par spēlesprieku un garīgu mūziku”: “Dievkalpojumu var noturēt visur./ Mājas baznīcā, pļavas baznīcā, meža/ baznīcā, Mazirbē./ Pats galvenais:/ ievibrē/ Birze un Paparde./../ Dievkalpojums nonstopā. Aiman!/ Dievmaizīte svētdienas rītā. Pilīte sarkanvīna.” (Kunnoss 1997: 36) Tātad personiskajā praksē attiecībās ar dievu dzejnieks izmantoja “alternatīvo komunikāciju”, kā pats to nosaucis dzejolī “neprotu kurlmēmo valodu” no krājuma “Slengs pilsētas ielās” (Kunnoss 1991: 23) Alternatīvajā komunikācijā acīmredzot ietilpst arī dzejnieka paša definētā jaunrades procesa galvenā iezīme, proti, viņš uzskatījis, ka nevis raksta dzeju, bet pieraksta augstāku spēku diktēto. Protams, ka paralēli šai pārliecībai Kunnoss apzinājies jaunrades psiholoģiskās nianses, taču to analīze sniedzas ārpus šī pētījuma robežām.
Atklāsme, ka J. Kunnosa dzejā ir tik daudz Bībeles, kristīgo un konfesionālo motīvu, nākusi kā pārsteigums. Tie nav nejauši, tomēr arī neveido kādu no centrālajām tematiskajām līnijām. Nav iemesla apšaubīt autora Svēto Rakstu zināšanas, tomēr ne vienmēr motīva vai tēla simboliskās funkcijas dzejā sakrīt ar tradicionālajiem Bībeles skaidrojumiem. J. Kunnoss ievērojami paplašina konkrēto motīvu nozīmi, padarot tos personiskus, universalizējot vai iekļaujot sociālā kontekstā. Interesanti, ka literatūras kritiķi un analītiķi šo J. Kunnosa daiļrades aspektu nav aktualizējuši . Vien Jānis Rokpelnis atvadvārdos dzejniekam uzsvēris, ka “J. Kunnoss rakstīja par pašu galveno: Dievu, mīlestību, puķi un sunīti.”

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1311706
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация