Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:276964
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы


Nozaru speciālistiem ir sava prese, kas attiecas tikai uz noteikto nozari, piemēram, lauksaimniekiem ir savi lauksaimniecības žurnāli un avīzes, tā arī ir bibliotekāriem domātās avīzes un žurnāli – bibliotekārā prese.
Bibliotēku problēmām latviešu periodika pievērsusies jau kopš sākotnes. Par pirmās bibliotēkas nodibināšanu un tās uzdevumiem varēja lasīt pirmajos latviešu laikrakstos. Īpaši lielu vērību prese sāk pievērst bibliotēkām 19.gadsimta 90.gados.
20.gadsimta 20. un 30.gados informācija par bibliotēkām un to problēmām atrodama jau daudzos periodiskajos izdevumos. Šinī laikā sāk iznākt arī bibliotekāriem un lasītājiem adresēti periodiskie izdevumi. Galvenie no tiem – mēnešraksts „Latvijas Grāmata: Kritikas, grāmatniecība un bibliogrāfijas žurnāls”, žurnāls „Bibliotekārs: Bibliotēku darbiniekiem un grāmatu mīļotājiem” un „Latvijas Bibliotēku padomes gada grāmata” (3).
Nesen bibliotekāru vērība tika piegriezta bibliotēku automatizācijai. Visas jaunākās ziņas, kas saistītas ar šo nozari atrodamas bibliotekārajā presē. Lai vairāk izpētītu bibliotēku darbības labās puses un trūkumus nevar aprobežoties tikai ar latviešu valodā izdoto bibliotekāro presi, ir jāpēta gan krievu, vācu, gan arī angļu valodā izdotajā presē.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация