Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:687741
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Viena no mūsdienu aktuālākajām tēmām ir naftas resursu taupīšana, alternatīvu energoresursu radīšana un izmantošana, dabai draudzīga energoresursa lietošana, kā arī Eiropas Savienības valstīs aktuāls ir jautājums par enerģētiskās neatkarības veidošanu no Krievijas. Kā viens no risinājumiem visām minētajām problēmām ir tā sauktās biodegvielas jeb biodīzeļa ražošana un popularizēšana. Eiropas savienība (ES) pat ir noteikusi likmi, kādam ir jābūt biodīzeļa patēriņam procentos gadā. Savā referātā aplūkošu, kādas ir biodegvielas ražošanas, kā arī pielietošanas priekšrocības un negatīvās puses.
Referātā galvenie izmantotie avoti ir Arņa Kalniņa pētījumi Ekonomiskais vērtējums par Vācijas pieredzi rapša eļļas degvielas un biodīzeļdegvielas pielietošanas lietderību Latvijas apstākļos, Biodegvielas ražošanas un izmantošanas iespējas Latvijā (saimnieciski – ekonomiskais vērtējums) (2005), Biodegvielas ražošanas un izmantošanas iespējas Latvijā (2007), biedrības „Zemnieku saeima” pētījums Atjaunojamie energoresursi Latvijā un citās Eiropas Savienības valstīs, SIA “Baltijas konsultācijas” pētījums Latvijas iespēju izvērtējums sasniegt 10 % biodegvielas patēriņu no kopējās degvielas patēriņa transportam līdz 2020. gadam.

Kas ir biodegviela?
Biodegviela ir alternatīva degviela, kas tiek iegūta no arī Latvijā sastopama auga – rapša. Biodegviela tiek uzskatīta par dabai draudzīgu, jo tās izplūdes gāzu sastāvā nav tik daudz slāpekļa monoksīda (NO) kā fosilajai dīzeļdegvielai (parastajai dīzeļdegvielai).
Biodīzeli izgatavo no augu eļļas, savukārt eļļu iegūst no eļļas augu sēklām tās izspiežot. Latvijā, pateicoties klimatam, labi aug rapsis, kas ir izcils eļļas augs. Biodīzeli ražo no augu eļļas, izmantotās pārtikas eļļas un reaģenta – nātrija metoksīda (CH3ONa). Iegūtā produkta pilnais nosaukums ir rapšu eļļas taukskābju metilēsteris jeb biodīzelis (SIA Amber Fuels …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1129571
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация