Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:851296
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.03.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mēs izvēlējāmies šo tēmu, jo tā ir ļoti aktuāla mūsdienu sabiedrībā. Tā kā naftas krājumi un fosilais kurināmais izsīkst, un tas ir nodarījis lielu kaitējumu apkārtējai videi, tādēļ alternatīvie enerģijas avoti ir kļuvuši par visas pasaules prioritāti. Apkārtējās vides piesārņojums ir aktuāla problēma Latvijā un visā pasaulē, tomēr šī problēma līdz šim nav īpaši risināta. Mēs nejūtam globālās sasilšanas sekas tik postoši kā citur pasaulē, bet pakāpeniski arī Eiropa, tai skaitā Latvija sāk izjust globālās sasilšanas sekas, par ko liecina pēdējo pāris gadu siltās ziemas un krasi mainīgie apstākļi.. Degvielas cenu kāpums gan ir licis daudziem sākt interesēties par alternatīviem degvielas veidiem, tai skaitā biodīzeļdegvielu.
Šajā darbā mēs uzzinājām, kas tad īsti ir biodīzeļdegviela, kādā veidā tā top un kur to var izmantot. Šī nozare ir īpaši perspektīva, jo labumu šeit gūst ne tikai degvielas ražotāji, bet arī lauksaimnieki, kam dota iespēja neierobežotā daudzumā audzēt rapsi, visa sabiedrība, kas iegūst ekoloģiski tīru degvielu, kas nesmird, nedūmo un nepiesārņo apkārtējo vidi. Un galvenais – rapša biodīzeļdegviela ir atjaunojama enerģija, kas nevedina uz dabas katastrofu un samazina globālo sasilšanas efektu, ja vien netiek izcirsti meži, lai sāktu nodarboties ar izejvielu audzēšanu. Pastāv daudz un dažādi alternatīvās enerģijas avoti: saules baterijas, vēja ģeneratori un atomenerģija un citas, bet transporta jomā izvēle ir diezgan ierobežota. Pastāv iespēja automašīnas darbināt izmantojot elektrību, ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģiju, eļļu, gāzi, etanolu un biodīzeli. Tomēr, ņemot vērā jauno tehnoloģiju lēno attīstību un lielās izmaksas, jāsecina, ka priekšrocība ir tām metodēm, kuras var izmantot, nemainot pašreizējo infrastruktūru.
Pētot biodīzeli literatūrā, galvenā problēma ir milzīgais informācijas daudzums, kas tiek piedāvāts lasītājam. Laikraksti ir pārpildīti ar dažādiem viedokļiem, ar aprēķiniem un ieteikumiem, kuros ir viegli apmaldīties. Ir daudz dažādu viedokļu, par biodīzeli, mēs centāmies apkopot visus viedokļus un uzrakstīt objektīvu darbu. Mēs uzklausījām daudz un dažādus viedokļus, gan ražotāju, gan auto dīleru, gan pašu lietotāju. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация