Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:449499
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jau 19. gs. pirmajā pusē ekonomisti novērojuši paradoksālu parādību: privātuzņēmēju centieniem un reāli panākumi galu galā atduras pret kādu barjeru, pēc kuras sākas ražošanas lejupslīde. Pēc stagnācijas perioda mokošās atelpas seko jauna augšupeja, ko pēc laika nomaina pretēja kustība uz krīzes atvaru. Šāda augšupeja un lejupslīde kopumā bija regulāra parādība, kas atkārtojās periodiski. Tas deva pamatu runāt par ciklisku attīstību kā par objektīvu likumsakarīgu procesu.
Makroekonomikas stāvokļa raksturošanai lieto trīs galvenos rādītājus: ekonomikas izaugsmi, nodarbinātību un cenu līmeni. Ikgadējais reālā iekšzemes kopprodukta pieauguma(IKP) temps, kas izteikts procentos, vislabāk raksturo vienas vai otras valsts ekonomikas izaugsmi. Ja no gada uz gadu notiek ekonomikas ikgadējo pieauguma tempu palielināšanās, tas ir, ja reālais iekšzemes kopprodukts arvien pieaug, tad iedzīvotāju ienākumi patstāvīgi palielinās. Līdz ar to viņiem ir lielākas iespējas iegādāties preces un pakalpojumus. Valdība var vairāk līdzekļus novirzīt iedzīvotāju veselības aprūpei, izglītībai, zinātnei, ceļu būvei un citu vajadzību apmierināšanai. Galarezultātā tas nodrošina sabiedrības progresu, iedzīvotāju dzīves līmeņa vispārēju pieaugumu. Tādējādi savas valsts ekonomikas nemitīgā attīstībā ir ieinteresēta jebkura valsts.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация