Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:853051
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ernests Rezerfords (1871 – 1937), kurš uzaudzis un izglītību ieguvis Jaunzēlandē, kļuva pasaulē slavens ar atomu uzbūves pētījumiem. Rezerforda zinātniskās darbības sākums sakrita ar X staru atklāšanas laiku.
X staru atklāšana, pēc Rezerforda vārdiem, gan pati par sevi, gan arī seku ziņā atstāja milzīgu iespaidu uz zinātnes progresu. Vēlāk šo gadu viņš nosauca par robežu starp veco klasisko un jauno fiziku. Zīmīgi, ka fizikas progresā milzīga loma bija pašam Rezerfordam, izvirzot jaunas idejas atoma uzbūves jautājumos. Novērtējot daļiņu izkliedi atomos, Rezerfords konstatēja, ka atoms „sastāv no centrālā elektriskā lādiņa, kas ir koncentrēts punktā un ko aptver vienādi liels pretējās elektrības sfērisks sadalījums”. Šo faktu 1911. gadā Rezerfords darīja zināmu Mančestras filozofiskajā biedrībā. Bet jau pirms tam zinātnieks bija nogājis garu pētnieciskā darba ceļu. Laikā no 1895. līdz 1898. gadam viņš strādāja Kavendiša laboratorijā Dž. Tomsona vadībā. Pēc tam no 1898. gada līdz 1907. gadam bija profesors Kvebekas universitātē Kanādā. 1907. gadā rezerfords atgriezās Anglijā un ieņēma profesora vietu Mančestras universitātē un fizikas laboratorijas direktora posteni. Kopš 1919. gada viņš bija Kempbridžas universitātes profesors un Kavendiša laboratorijas direktors.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1206366
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация