Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:841748
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dažādi laikmetu vēji ir sijājuši mūsu tautu un aiznesuši latviešus uz tālām pasaules malām, tajā skaitā arī uz Brazīliju. Kaut arī pirmie jūras braucēji no Latvijas apmeklēja Brazīliju jau hercoga Jēkaba laikā, par izceļošanas kustību uz Brazīliju var runāt sākot ar 19. gadsimta beigām. 1890. gadā no Rīgas uz Lībeku izbrauca pirmās 25 ģimenes. Otrais lielais izceļotāju vilnis bija 20. gadsimta divdesmitajos gados, kad Latviju pameta aptuveni 2300 cilvēku, lai piepildītu savu sapni par zemi un reliģisko brīvību. Trešā viļņa izceļotāji bija Otrā pasaules kara bēgļi.
Uz Brazīliju aizceļojušie latvieši gan šajā valstī, gan kaimiņos esošajā Bolīvijā iekopa tīrumus, uzcēla mājas, skolas un baznīcas, tādējādi sekmējot kristīgās ticības izplatīšanos šajās valstīs.
Raksts žurnālā par Brazīliju radīja manī interesi un es nolēmu uzzināt ko vairāk par Brazīliju un tās ikdienu, kā arī par Guairas ūdenskritumu.
Valsts vidienē 50. gadu beigās tika uzbūvēta Brazilja, lai mudinātu iedzīvotājus pārcelties uz iekšzemi. Brazilja kļuva par galvaspilsētu 1960. gadā, pārņemot pilnvaras no Riodežaneiro. Pilsētai ir lidmašīnas forma: biznesa rajoni atrodas centrā, dzīvojamie rajoni ir spārni, bet valdības ēkas - pilotu kabīne. Šīs mūsdienīgās pilsētas raksturīga iezīme ir pārdroša arhitektūra.

No 16. līdz 19. gs. Brazīliju pārvaldīja portugāļi, kuri tai piešķīra nosaukumu pēc mežos augošā brazas-koka. Valsts ziemeļaustrumos atrodas tuksneši, rietumos un ziemeļos - lietus meži, bet dienvidos - pauguraina savanna. Dažādos Brazīlijas rajonos valda atšķirīgs klimats, tāpēc valstī var audzēt daudzas dažādas kultūras. Brazīlijā ir gan milzīgas modernas pilsētas, gan pavisam neizpētīti apvidi. Dienvidos atrodas pasaulē lielākā hidroelektro­stacija - Itaipu HES, kas izmanto Paranas un Paragvajas upes ūdeņus.
Brazīlijā dzīvo dažādas tautas. Daļa iedzīvotāju ir indiāņu pēcteči, daļa - to portugāļu pēcnācēji, kuri šeit valdīja 300 gadus. Indiāņi Brazīlijā ir dzīvojuši vienmēr. Daudziem brazīliešiem priekšteči ir āfrikāņi, kurus 17. gs. šurp atveda kā vergus darbam cukurniedru plantācijās. Šī gadsimta sākumā, bēgot no neražas gada Japānā, uz Brazīliju atkuģoja daudzi japāņi. Arī ne mazums eiropiešu ir pārcēlušies uz dzīvi Brazīlijā, īpaši valsts dienviddaļā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация