Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:669357
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
2.  Ievads    3
3.  Pašreizējā situācija un nākotnes vīzijas briežu audzēšanas biznesā    4
4.  Nedaudz no vēstures    5
4.1.  Senie briežu dārzi    5
5.  Briežu dārzs „Mežsētas”    7
6.  Nedaudz par staltbriežiem    9
7.  Nobeigums    11
8.  Izmantotie materiāli    12
Фрагмент работы

Viens no pienākumiem, ko valsts uzticējusi veikt savvaļas dzīvnieku turētājiem nebrīvē, ir veicināt sabiedrības vides izglītību un ekoloģiskās apziņas veidošanu. Visiem apmeklētājiem jāsaprot, kāpēc stingri jāievēro iekšējās kārtības noteikumi. Pirmkārt, nedrīkst trokšņot, draiskoties – tas dzīvniekos rada stresu. Otrkārt, savvaļas zvēru uzvedība nav prognozējama. Sevišķi, ja pieradināti īpatņi tiek atlaisti brīvībā, kā tas nereti notiek briežu dārzos. Tādēļ pārvietoties dārza teritorijā drīkst tikai automašīnā un kategoriski aizliegts no tās izkāpt Briežu dārzi nav izklaides objekti. Nesavaldīgiem, rupjiem un iereibušiem cilvēkiem tur nav ko meklēt. Turpretī teorētiski sagatavotiem un pareizi noskaņotiem skolēniem sastapšanās ar dzīvniekiem savvaļā un labi novadīta ekskursija kļūs par neaizmirstamu pārdzīvojumu, rosinot padziļinātu interesi par dzīvo dabu.
Briežaudzēšana Latvijā galvenokārt ir ļoti turīgu cilvēku vaļasprieks, kas šajā nozarē izvieto savus brīvos līdzekļus. Protams, var apšaubīt, cik legāli un tikumiski viens otrs briežaudzētājs nopelnījis naudu, kas ieguldīta dārzos, taču nozare kopumā no tās ir ieguvēja. Tā kā šīs saimniecības orientētas uz medībām un reprezentācijas pasākumiem, to saimnieki gādājuši, lai briežu dārzā netrūktu acij un mednieka garam tīkamu dzīvnieku. Tādēļ arī ganāmpulku veidošanā eksperimentēts ar dažādu šķirņu briežiem – ievesti gan temperamentīgi dzīvnieki ar Lieliem un žuburainiem ragiem, gan mierīgāki un muskuļu masas ziņā lielāki īpatņi.
Latvijā, iespējams, ir pasaulē daudzveidīgākā izejviela selekcijas darbam. Iespējas ir ļoti plašas, var izkopt gan lieliskus trofeju, gan gaļas briežu ganāmpulkus. Izrādās, ka Latvija ir starp tām retajām valstīm, kur briežu dārzos ievesti dzīvnieki no ļoti daudzām valstīm un apgabaliem – Vācijas, Polijas, Baltkrievijas, Kaļiņingradas, Čehijas, Ungārijas, Lielbritānijas, Austrijas, Rumānijas, Holandes un Zviedrijas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация