Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:870522
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Brīvā tirdzniecība    4
  Protekcionisms mūsdienās    7
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatīra    11
Фрагмент работы

Tirdzniecība ir viens no svarīgākajiem ekonomikas augšupejas rādītājiem un attīstoties starptautiskajai tirdzniecībai, nav jābūt ekonomistam, lai pamanītu dažādu valstu savstarpējo ekonomisko atkarību vienai no otras.
Ar jēdzienu “globalizācija” saprot valstu pieaugošo savstarpējo atkarību, kas rodas, palielinoties to ekonomiskajai integrācijai ārējās tirdzniecības, ārvalstu investīciju un cilvēku un ideju starptautiskās pārvietošanās iespaidā. [1., 62.lpp.]
Kā viens no šīs globālās atkarības stūrakmeņiem ir atvērtā ekonomika un starptautiskā darbu dalīšana. Mūsdienās katrai valstij pastāv iespējas nospraust savus attīstības mērķus un stratēģijas, maksimāli izvērtējot, ko tai ir visefektīvāk ražot un piedāvāt pasaules tirgū un darīt to, kas konkrētā valstī ir ekonomiski visizdevīgāk. Ņemot vērā Latvijas ģeogrāfisko stāvokli, Latvijas prioritātes varētu būt – augstās tehnoloģijas, tranzīts, biodegvielas, būvmateriālu u.c. ražošana. Latvijas apstākļos, kā vienu no prioritātēm nospraust, smagās mašīnbūves industrijas attīstību, ņemot vērā faktu, ka gandrīz visas izejvielas, nāktos importēt galvenokārt no trešajām valstīm būtu ekonomiski pilnīgi neloģiski . Šeit arī rodas nepieciešamība pēc tirgus liberalizācijas, brīvās tirdzniecības ar visām no tā izrietošām sekām.
Ņemot vērā ierobežotos dabas resursus, mazās tautsaimniecības jaudas un mazo tirgus apjomu, kā arī nelabvēlīgos demogrāfiskos apstākļus, reālākais tautsaimniecības attīstības ceļš, kas var nodrošināt nepieciešamo IKP pieaugumu, ir zināšanu un augsto tehnoloģiju intensīva izmantošana, akcentu nobīde no darbietilpīgas ekonomikas uz zināšanu ietilpīgu ekonomiku.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1210603
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация