Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:545178
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.07.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Brīvības atņemšanas jēdziens, būtība un nozīme    5
2.  Brīvības atņemšanas efektivitāte Organizētā noziedzība krīzes apstākļos un ārpus tiem    8
2.1.  Brīvības atņemšanas soda trūkumi    10
2.2.  Brīvības atņemšanas soda piemērošanas aspekti, kas atzīstami pozitīviem    11
3.  Brīvības atņemšanas soda piemērošanas analīze    15
  Secinājumi un priekšlikumi    19
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    21
Фрагмент работы

Ievads

Mūsdienu apstākļos, pārejot uz tirgus attiecībām un uz ekonomiskās krīzes fona īpaši spilgti izpaužas noziedzība. Cīņa ar to – ir viens no sarežģītākajiem uzdevumiem, kas jārisina valsts līmenī.
Kā kriminālsodu politikas institūta svarīga sastāvdaļa, kriminālsods – ir svarīgs līdzeklis cīņai ar noziedzību. Līdz ar to referāta autore pievēršas tieši šai tēmai. Pētot brīvības atņemšanas efektivitātes aspektus uzmanība jāpievērš soda būtībai un mērķiem. Tāpat arī būtiski ir brīvības atņemšanas kā soda veida piemērošanas aspekti, kas izmantoti dotās tēmas izpētei un apzināšanai ņemot vērā mūsdienu situāciju un spēkā esošos normatīvos aktus.
Izvēlētās tēmas pamatojums. Brīvības atņemšana kā soda veids visbiežāk tiek izmantots tiesu praksē tieši krimināllietās, tāpēc, ka tiek uzskatīts par visefektīvāko sodu attiecībā pret personām, kuras izdarījušas dažāda smaguma pakāpes noziedzīgos nodarījumus. Jāņem vērā, ka brīvības atņemšanas brīdinošā ietekme daļēji ir atkarīga no daudziem iemesliem, tai skaitā arī no normas satura, taisnīga un pareiza tās piemērojuma, tiesiskās propagandas stāvokļa, tiesībsargājošo iestāžu, sabiedrisko iestāžu darbības un veselas virknes sociālo faktoru.
Noziedznieku soda un labošanas problēmas ir nodarbinājušas cilvēces prātus daudzu gadsimtu garumā un savu atspoguļojumu guva izteikumos un darbos, kas nav zaudējuši savu aktualitāti arī mūsdienās. Te minami daudzi filozofi: Konfūcijs, Sokrāts, Platons, Demokrīts, Aristotelis, Kvintilliāns u.c. Krievu rakstnieks F. Dostojevskis rakstīja, ka par tautas civilizācijas pakāpi var spriest tad, kad atver tās cietuma durvis. Zviedru režisors Ingmars Bergmans raksta, ka noziegumi pasaulē vairojas aritmētiskā progresijā, vienam noziegumam dzemdējot nākamo, kamēr tie pavēršas pret pašu slepkavu.1
Brīvības atņemšana ir bargs soda veids. Vergturu un feodālajā sabiedrībā personas, kas bija notiesātas ar nāvi vai miesas sodiem tika turēti ieslodzījumā līdz šo sodu izpildes brīdim.
Kā kriminālsods brīvības atņemšana ieguva plašu pielietojumu kapitālistisko attiecību izveides laikā, kas radīja materiālo bāzi šī soda veida realizēšanai.
Izvirzītie mērķi: Veikt pieejamās informācijas izpēti un analīzi par brīvības atņemšanas sodu, tā mērķi, uzdevumiem un piemērošanas efektivitāti, lai varētu izveidot pētījuma teorētisko modeli un izdarīt secinājumus.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1127156
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация