Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:205206
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.09.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Bruņinieku izcelšanās    4
2.  Bruņinieka bērnība    5
2.1.  Jaunekļa gadi    6
3.  Bruņinieku Ideāli    7
4.  Bruņinieka mūža gals    8
5.  Bruņniecības noriets    9
  Nobeigums    10
Фрагмент работы

Bruņinieku ideāli sāka nobālēt, ģimenes īpašumi pamazām saruka. Lai gūtu līdzekļus kara gājieniem, bruņinieki bieži ieķīlāja savus īpašumus. Jo bagātāka kļuva baznīca, jo nabagāki bruņinieki. Pēc 13. gadsimta bruņinieki aizvien vairāk attālinājās no galma, un līdz ar to gaisa arī galma labdarīgais iespaids. Arī dzeja izmainījās, tai vietā, lai cildinātu augstos un ideālos bruņinieku tikumus rakstīja vairāk izmantojot, uzsverot juteklisko elementu. Bruņinieku sabiedrībai bija augsti, cildeni ideāli un, lai gan darbi bieži vien nesaskanēja ar tiem, liela nozīme tomēr tam, ka viņi tiecās pēc šiem ideāliem, ka viņos bija dzīvs mūžam trauksmains gars. (Grēviņa Anna 1995)

Nobeigums
Apskatot Bruņinieku dzīvi sīkāk ir saprotams cik smaga tomēr tā bija. Ne vien tas, ka katrreiz kad notiek cīņa tev, jāriskē sava dzīvība sava kunga un valsts labā, bet sākot jau no pašas bērnības, kad tev dzimstot jau var teikt tava nākotne tiek nolemta. Bērnība pa lielam pastāv tikai līdz septiņiem gadiem, kad sākas skola un apmācības par bruņinieku. Izejot cauri smagajiem treniņiem un dažādajām apmācībām un nežēlīgajām divkaujām tu nonāc kara laukā kur atdod visus savus spēka gadus. Protams, tevi apglabā ar cieņu, un tevi uzlūko kā autoritāti un smeļas piemēru no tevis, bet iedomājoties cik tas ir grūti. Ik dienas uz tevi skatās, un tev ir jādara viss kā paredzēts, un jāievēro bruņinieka kodeksā noteiktais. Šī ir daļa no vēstures, kas vienmēr ir mani saistījusi un bija patīkami to iepazīt arī no citas, dziļākas puses.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация