Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:681373
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bunjavīrusu dzimta (Bunyaviridae) ir vislielākā vīrusu dzimta, kurā ir vairāk par 350 vīrusiem, kas izraisa slimības cilvēkiem, dzīvniekiem un arī augiem. Pēc konservatīvo nukleotīdu secības katra RNS segmenta galos un katra segmenta genoma organizācijas vīrusus iedala ģintīs. Cilvēkam slimības izraisa Bunyavirus, Phlebovirus, Nairovirus un Hantavirusi ģints vīrusi, no kuriem Latvijā cirkulē daži Hantavirus ģints vīrusi.
Vīrusu daļiņu vidējais diametrs ir 100 nm (80 – 120 nm), tām ir lipīdu apvalks ar izaugumiem, kas apņem nukleokapsīdu. Vīrusu daļiņā ir 1 – 2% RNS, > 50% proteīnu, 20 – 30% lipīdu un 2 – 5% ogļhidrātu. Vīrusu genoms ir negatīvas polaritātes trīs segmentu vienpavediena RNS. Lielākajā RNS segmentā kodēta RNS polimerāze, vidējā segmentā – divi vīrusa glikoproteīni (G1 un G2) un viens nestrukturāls proteīns, mazākajā segmentā – nukleokapsīda proteīns un viens nestrukturāls proteīns.
Vīrusu ārējais glikoproteīns G1 nosaka vīrusu saistīšanos ar šūnas receptoriem, hemaglutināciju un neitralizāciju. G2 glikoproteīns galvenokārt saistās ar jutīgo kukaiņu sugu šūnu receptoriem un kopā ar G1 nodrošina saplūšanu ar šūnas membrānām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация