Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:982416
 
Оценка:
Опубликованно: 11.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Angļu čata uzbūve un būtība    4
1.1.  Čata noformējums un pamatfunkcijas    4
1.2.  Angļu čata noteikumi un sodi    5
1.3.  Čatu terminu aizguvumi un lietojums latviešu valodā    6
2.  Valoda    7
2.1.  Tēmas un frāzes    7
2.2.  Saīsinājumu lietošana un izmantošana    9
2.3.  Saīsinājumu piemēri    10
3.  Angļu valodas čats kā mācību līdzeklis angļu valodas zināšanu pilnveidošanai.    14
3.1.  Lielbritānijas angļu valodas mācību programmu sniegtās iespējas    14
3.2.  Angļu valodas mācīšanās čatā plusi un mīnusi    15
3.3.  Pārējo viedoklis par šo problēmu    16
  Secinājumi un priekšlikumi    17
  Annotation    18
Фрагмент работы

Līdz ar mobilo telefonu izplatību pasaulē, tās iedzīvotāji atklāja aizraujošu nodarbošanos, sarakstīšanos starp mobilo telefonu lietotājiem ar īsziņu jeb SMS sūtīšanas funkciju. Tādā veidā varēja ilgāk pārdomāt tekstu nekā pa tiešā sarunā un tas izmaksāja krietni lētāk nekā runājot tiešā veidā. Gandrīz reizē izplatījās arī otrs moderno sakaru veids-internets, kas sniedz tā lietotājiem plašas izmantošanas iespējas. Abiem šiem sakaru veidiem attīstoties, sāka arvien vairāk attīstīties īsu ziņu apmaiņa starp 2 vai vairākiem lietotājiem, kuru mūsdienās visā pasaulē zina ar nosaukumu čats.
Tas ir izplatīts saziņas līdzeklis visā pasaulē, kas kļūst aizvien pieejamāks ar katru gadu. Čats tiek lietots visu vecuma grupu vidū, kam ir pamata iemaņas lietojot internetu vai vienkārši mobilo telefonu lietotāju vidū. Čatošana kā ikdienas nepieciešamība, vienkārši saziņas veids vai kā hobijs, kļuva tik populāra, ka tās iespējas mūsdienās ir ļoti plašas. Tā attīstās ļoti straujos tempos, un jauninājumi tiek ievesti regulāri, tāpēc mūsdienu čatotājam vairs nepietiek ar to, kas spēj ātri spiest uz taustiņiem un gramatiski pareizi rakstīt. Viņam ir jāzina noteikumi, kuru vajadzētu ievērot sarakstoties, vispārpieņemtās prasības, iespējas, kas tiek piedāvātas internetā u.c. lietas, kas atvieglotu čatošanu. Ne internetā ne arī grāmatās par čatošanu angļu čatos informāciju gūt nav iespējams, tāpēc šīs tēmas pētīšana būs noderīga.
Šajā zinātniski pētnieciskajā darbā tika pētīts čatošana un čats angļu valodā, ar mērķi izpētīt čata nianses un sīkumus, kurus jāievēro čatojot angļu valodā un ne tikai, angļu valodas izmantošanu, saīsinājumu lietošanu un tēmas, kas tiek apspriestas angļu valodā sarakstoties, angļu valodas čatu veidus, kurus piedāvā ārzemju mājas lapas un iespēju ar čata palīdzību, mācīties angļu sarunvalodu. Aplūkojot visus šos punktus vēlētos izglītot sevi un citus šī darba lasītājus šajā nozarē. Šī darba uzdevums ir arī atklāt visas priekšrocības, čatojot angļu valodā, un likt cilvēkiem pamēģināt, tādējādi atvieglojot tiem angļu valodas apguvi un sazināšanos ar sev nepieciešamajiem cilvēkiem dažādos sabiedrības slāņos.
Pirms pētnieciskā darba sākumā tika izvirzīta hipotēze: ‘’ Angļu čats ar visām tā iespējām un īpatnībām ir noderīgs saziņas un savas angļu valodas zināšanu pilnveidošanas līdzeklis”. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация