Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:301794
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tipisks CD-ROM dzinis sastāv no elektroniskās shēmas, vārpstu motora, optiskās nolasīšanas sistēmas un diska ielādes mehanisma.
Elektronikas plate satur visas vadības shēmas, interfeisu ar kontrolieri, interfeisa savienotājus, skaņas signāla izejas.
Vārpstu motors griež disku ar pastāvīgu vai mainīgu lineāro ātrumu. Tas tiek izmantots, lai iegrieztu disku un lai samazinātu griešanās ātrumu. Pastāvīga lineārā ātruma uzturēšanai nepieciešams mainīt diska leņķisko ātrumu atkarībā no CD-ROM lasošās galviņas atrašanās vietas. Uz vārpstu motora ir nostiprināts paliktnis, pie kura pēc diska ielādes tiek piespiests pats disks. Tas ir noklāts ar materiālu, kas nepieļauj diska slīdēšanu, - gumiju vai mīkstu plastmasu. Disks pie paliktņa tiek piespiests ar ripas un pastāvīgā magnēta palīdzību.
Optiskā nolasīšanas sistēma sastāv no divām daļām: lasošās galviņas att.1 un tās pārvietošanas sistēmas. Lasošās galviņas iekšienē ir izvietoti: 780 nm pusvadītāju lāzera starojuma avots, lāzera fokusēšanas sistēma, fotouztvērējs un pastiprinātājs.
Lāzera fokusēšanas sistēma ir lēca, kas tiek pārvietota ar elektromagnētiskas sistēmas palīdzību, kas pēc analoģijas ir līdzīga skandu darbības principam. Lēca pārvietojas, un notiek lāzera pārfokusēšana, kad izmainās magnētiskā lauka intensitāte. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация