Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:636117
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.10.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Čečeni ir sena kaukāzu tauta ar senām, patstāvīgām dzimtas tradīcijām. XIII gadsimtā Čečeniju, gluži tāpat kā visu Kaukāzu, iekaroja mongoļi-tatāri. Pēc X gs. Čečenijā no Gruzijas sāka izplatīties kristietība, savukārt XVI gadsimta beigās no Dagestānas sāka ieplūst islama ticība, kura XIX gs. pirmajā pusē kļuva par galveno reliģiju. Sākot ar XVI gadsimtu tagadējās Čečenijas teritorijā sāka apmesties krievu kazaki, kuri XVI gs. pusē izveidoja tur patstāvīgu apmetni. Šī zeme atradās krievu kņazu pakļautībā, kuri aizsargāja to no turku un tatāru tīkojumiem. Tādējādi krievus pieskaita pie šīs zemes pamatiedzīvotājiem. XVIII gs. pusē, pārceļoties no kalniem uz ielejām, čečeni sāka saplūst ar krievu tautības cilvēkiem. 1781. gadā čečenu vecākie brīvprātīgi pieņēma Krievijas impērijas pavalstniecību. 1817. gadā sākās Kaukāza karš. Čečeni negaidītiem uzbrukumiem postīja kazaku ciemus un apmetnes vietas. Čečeni un citas musulmaņu tautas bija zvēriski pretinieki pret jebkādu valsti, kas viņus turēja pakļautībā. To viņiem iedvesa islama ticība, kurā teikts, ka “ musulmanim jābūt brīvam un neatkarīgam cilvēkam”. Kristieti savukārt drīkst turēt verdzībā, kas arī tika plaši pielietots. Izmantojot miridisma mācību, Kaukāza islama garīdzniecība aicināja uzsākt “svēto karu” ar ”neticīgajiem” (krieviem), kuri ieradušies Kaukāzā. Tāda īsumā ir Čečenijas vēsture.
90. gadu sākumā Čečenija Čečeniešu-Ingušu Republikas sastāvā pārstāvēja vienu no trijām republikām Krievijas sastāvā (to kopējais skaits ir 21), kur nekrievu nācija sastāda vairākumu…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация