Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:905627
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Arvien aktuālāk jauniešu vidū kļūst profesiju izvēle. Diemžēl ļoti liela problēma rodas gadījumā, kad jaunieši izvēlas nepieprasītās profesijas. Piemēram, ekonomista profesiju, psihologa profesiju un citas. Tādēļ, ar sava darba palīdzību centos noskaidrot, vai celtniecības nozarei ir perspektīvas attīstīties.
Lai labāk izprastu attīstību, teorētiskajā daļā esmu iecerējusi izpētīt un aprakstīt celtniecības / arhitektūras attīstību Latvijas teritorijā pēdējo gadu laikā.
Darba praktiskajā daļā esmu iecerējusi izpētīt ar grafiku palīdzību būvniecības attīstību Latvijā pēdējo gadu laikā un veikt aptauju. Apkopojot rezultātus, veikšu secinājumus par attīstības perspektīvām. Teorētiskajā daļā centīšos rast atbildes uz šādiem jautājumiem:
Vai Latvijā ir attīstīta celtniecības nozare?
Vai nākotnē celtniecība attīstīsies vēl vairāk?
Kas veicinātu celtniecības attīstību un citus jautājumus.
Ikvienam patīk sapņot par savu sapņu māju, kurā laimīgi pavadīt ikdienu. Mēs vēlamies, lai tā būtu silta, mājīga un praktiska. Līdz ar būvniecības nozares attīstību, mūsdienas ir iespējams realizēt jebkādas klienta vēlmes.
Dažādos preses izdevumos, televīzijā, internetā un citur, ar statistikas datu palīdzību, ik gadu, iedzīvotāji tiek informēti par dažādu nozaru attīstību. Savā darbā aprakstīšu būvniecības nozares attīstību pēdējo gadu laikā.
Pērn, rēķinot salīdzināmās cenās, būvniecības apjomi pieauguši par 15,5 % vairāk nekā 2004. gadā. Arī šogad būvkompāniju pārstāvji prognozē apjomu pieaugumu. Viņi ir pārliecināti, ka ārvalstu investori Latvijā ir ļoti aktīvi un būvniekiem „ atliek tikai projektēt un būvēt”.
Eksperti gan norāda, ka apjomu pieaugumu šovasar būvniecības karstajā laikā varētu „piebremzēt” dažādas problēmas. Piemēram, pērnā gada cementa krīze arī šogad varētu radīt manāmas problēmas Latvijas būvniecības tirgum. Tāpat problēmas arvien vairāk rada darbaspēka trūkums, jo speciālisti dodas peļņā uz ārzemēm, bet vietējām kompānijām katastrofāli sāk trūkt darbaroku. Lai risinātu šo problēmu, būvnieki darbaspēku sāk meklēt arī kaimiņvalstīs. Savukārt būvmateriālu trūkuma problēmas plāno risināt ražotāji, kas iecerējuši paplašināt un modernizēt ražošanu.
Kā piemēru tam, ka Latvijā no ārvalstīm iebrauc kvalificēts darbaspēks, varu minēti Igaunijas SIA Metro Capital Management, kas Latvijā būvē 50 tūkst. m2 biroja ēkas Krasta ielā, ap 60 tūkst. m2 lielu dzīvojami kompleksu Sporta un Grostonas ielās Rīgā un ap 100 milj. eiro investīcijas divos gados, vēlāk SPA Jūrmalā u.c. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация