Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:654461
 
Оценка:
Опубликованно: 02.09.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Centrmezgls vai koncentrators – tīklu vairākportu atkārtotājs ar auto segmentāciju. Visi koncentratora porti ir vienlīdzīgi. Saņemot signālu no vienas stacijas no vairākām, kas ar pieslēgtās pie koncentratora, tas sāk translēt to uz visiem saviem aktīviem portiem. Pie tam, ja uz kāda porta tiek konstatēts bojājums, tad tas ports automātiski izslēdzas (segmentējas)un pēc bojājumu likvidēšanās, tas atkal paliek par aktīvu. Kolīzijas apstrāde un tekošā kontrole par sakāru kanālu stāvokli tiek realizēta ar pašu koncentratoru. Koncentratorus var izmantot, ka autonomas iekārtas vai savienot viens ar otru, līdz ar to palielināt tīkla izmēru un izveidot sarežģītas tehnoloģijas. Pie tam, ir iespējama koncentratoru savienošana ar maģistrāles kabeli kopnes topoloģijā. Autosegmentācija ir nepieciešama tīklu drošības paaugstināšanai. Jo HUB, kas prasa pielietot zvaigznes topoloģiju, atrodas standarta IEEE 802.3 rāmjos, līdz ar to tam ir jānodrošina savienošanas tipu monokanāls.
Centrmezglu pielietojums – atsevišķu darba staciju apvienošana vienā darba grupā lokāla tīkla sastāvā. Darba grupām ir raksturīgas sekojošās pazīmes:
Noteiktā teritoriāla koncentrēšana;
Darba grupas lietotāju kolektīvs risina analoģiskus uzdevumus, izmanto vienāda tipa programmas nodrošinājumu un kopīgas informācijas datu bāzes;
Darba grupas robežās ir drošības nodrošinājuma kopīgie noteikumi, notiek vienāda ietekme iekšējo avotu „dumpošanas”( klimatiskie, elektromagnētiskie utt.);
Kopīgi tie lietoti perifērijas iekārtas;
Pārsvara satur savus lokālus serverus, nereti tie atrodas darba grupas teritorijā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация