Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:304673
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.10.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cēsis ir ievērojams Vidzemes kultūrvēsturiskais centrs, kas bagāts ar daudzveidīgām kultūras tradīcijām. Cēsīs ir dzimušas daudzas radošas personības: operas virtuozs Alfrēds Kalniņš; mākslinieki-tēlnieki Kārlis, Andrejs un Matīss Jansoni; dzejnieks Eduards Veidenbaums; rakstnieks Miervaldis Birze un citi radoši mākslinieki.
Katru gadu Cēsu iedzīvotājus un viesus priecē tādi pasākumi kā Imantdiena, Latvijas Nacionālās operas brīvdabas izrādes, Senie svētki, Ziedu svētki, Klavesīnmūzikas un Ērģeļmūzikas festivāli, Bērnu svētki, valsts mēroga un starptautiski festivāli.
Pēc vērienīgiem Cēsu 800gades svētkiem 2007. gada vasarā Cēsīs pirmo reizi notika Cēsu Mākslas festivāls, kurā tika piedāvāts Latvijas mūziķu un mākslinieku sniegums.
Radošu vidi šodien Cēsīs uztur pilsētas kultūras organizācijas, Cēsu Mākslas un Mūzikas skolas, Vidzemes kamerorķestris un paši cēsnieki – mākslinieki, mūziķi un amatieri.
Cēsu pilsētas kultūras organizācijas ir pamats kultūras dzīvei pilsētā un Cēsu novadā. Līdzās Kultūras centram, bibliotēkai, muzejam, izstāžu namam aktīvi un radoši darbojās nelielas privātās un nevalstiskās organizācijas, tā nodrošinot kultūras dzīves daudzveidību pilsētā. Pašvaldības kultūras organizācijas:
Cēsu Kultūras centrs, kas piedāvā gan augstas klases profesionālas mākslas izrādes un koncertus, gan sniedz iespēju apkārtējiem iedzīvotājiem piedalīties dažādās amatieru mākslas aktivitātēs. Cēsu Kultūras centrā darbojas 13 amatieru mākslas kolektīvi (teātris, kori, tautas un moderno deju kolektīvi, folkloras kopa), tajos darbojas gan bērni, gan jaunieši, gan vidējās un vecākās paaudzes cilvēki.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация