Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:392481
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ievads

Savā darbā es apskatīšu tūrisma maršrutu pa Latviju. Maršruts tiek sagatavots 5 cilvēkiem un ceļojums tiek rīkots ar nodomu ir iepazīties ar Cēsu rajona kultūrvēsturiskiem objektiem un aktīvi pavadīt laiku.
Ceļojums ir ieplānots uz divām dienām pa Vidzemes novada Cēsu rajona skaistākajām un interesantākajām vietām. Ceļojums plānots vasarā, kad laukā ir silts un saulains laiks.
Kā jau tika minēts ceļojums ir paredzēts nelielai jauniešu grupiņai tas ir pieciem cilvēkiem (jauniešiem), kas savā starpā ir ļoti labi draugi, kuri vēlas pavadīt kopā kādu skaistu vasaras nedēļas nogali.
Ceļojumā dosimies ar personīgo automašīnu, kura pieder vienam no ceļojuma dalībniekiem. Ceļojuma organizators un vadītājs būs šī darba autors-
Ceļojuma mērķis ir apvienot vairākus tūrisma veidus vienkopus. Ceļojumā ir iekļauts izziņas tūrisms, kura mērķis ir papildināt savas zināšanas, rekreatīvais tūrisms, tas ir atpūtas tūrisms, kā arī kultūras tūrisms, kas ir iepazīšanās ar kultūrvēsturisko mantojumu Cēsu rajonā.
Šis ceļojums ir aktīvais, īslaicīgais tūrisms Latvijas valsts robežās, tātad vietējais tūrisms.
Ceļojums tika veikts Cēsu rajona robežās. Izbraukšana ir no Jelgavas. No Jelgavas dodamies tieši uz Līgatnes dabas takām, kur tiek apskatīt tur mītošie dzīvnieki un pavadīta viena stunda zirga mugurā, pēc tam ceļš ved uz Cēsīm. Cēsīs tiek apskatīta pati Cēsu vecpilsēta, Cēsu pils ar pils parku, Rožu laukums, Sv. Jāņa luterāņu baznīca, vienības laukums ar tajā esošo Uzvaras pieminekli. Pēc Cēsu apmeklējuma dodamies uz lauku mājām „Kalna Plūči”, kas atrodas 13 km no Cēsīm Vaives pagastā, kur tiks apmeklēta arī lauku pirts. Nākamā dienā ceļš ved uz Vecpiebalgu, kas daudziem varbūt asociējas ar savām daiļajām ūdens rozēm, kas apdziedātas dziesmās. pa ceļam plānots piestāt Zaļkalnā un Brežģa kalnā lai paraudzītos uz burvīgajām ainavām, kas paveras no to virsotnēm. Vecpiebalgā apmeklēsim K. Skalbes muzeju „Saulrieti”, brāļu Kaudzīšu muzeju „Kalna Kaibēni”,, Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja filiāli „Vēveri”. Kā arī ieplānots apskatīt divus ar teiksmām apveltītus ezerus – Alaukstu un Inesi. Inesī tiks veikts izbraukums ar laivām.
Ceļojuma kopējā kilometrāža ir aptuveni 422 km.



1.Ceļojuma programma

Izbraukšana ir plānota no Jelgavas ap 8.00 no rīta. Ierašanās Līgatnes dabas takās ap 9.45. Ceļojuma posms Jelgava – Līgatne ir 128 km garš, tāpēc ceļā iecerēts pavadīt nedaudz vairāk kā pusotru stundu. Līgatnē apskatīsim Līgatnes dabas takas- parkā mītošos dzīvniekus, uzkāpsim 22 metrus augstajā skatu tornī. Tā kā Līgatnes dabas takās tiek piedāvāta iespēja izjādes ar zirgiem, tad ieplānoju izmatot arī šo iespēju. Pēc pastaigas pa parku un izjādēm ir pusdienas parkā kādā no ugunskura un atpūtas vietām. Pusdienās paredzēta kopīga desu cepšana pie ugunskura un līdzpaņemto sviestmaižu notiesāšana.
Tālākais ceļš ved uz vienu no Latvijas vecākajām pilsētām Cēsīm. No Līgatnes plānots izbraukt ap 15.00, tā kā no Līgatnes līdz Cēsīm ir tikai 30 km tad ceļā pavadīsim kādas 25 minūtes. Pirmais ko Cēsīs apskatīsim ir Cēsu pils un pils parks, jo pilī ekskursiju laiks ir tikai līdz 17.00. Lai vairāk uzzinātu par pili un tās vēsturi tiks ņemts gids.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация