Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:400003
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.03.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  ST- 506 / ST- 412    4
3.  ESDI    5
4.  IDE / ATA    6
4.1.  Vēsture    6
4.2.  Interfeisa apraksts    10
5.  SCSI    16
5.1.  Lietojums    16
5.2.  Vēsture    16
5.3.  Interfeisa apraksts    17
6.  Serial ATA    25
7.  Secinājumi    27
Фрагмент работы

Šobrīd pastāv daudz cieto disku veidu, un, protams, arī to pieslēgšanas interfeisi atšķiras atkarīgi no diska interfeisa. Personālajos datoros mūsdienās izmanto IDE/ATA interfeisu, savukārt serveros izmanto SCSI interfeisu. Nu jau nav tālu tas laiks, kad paralēlo IDE/ATA interfeisu nomainīs seriālais SerialATA interfeiss. Kāpēc pastāv tāda atšķirība un ar ko viens interfeiss atšķiras no otra, un kāpēc viens konkrētā gadījumā ir labāks par otru.
Tātad mēģināsim noskaidrot:
Interfeisu vēsturi;
Interfeisu pielietojumu;
Interfeisu iespējas un specifikācijas;
Pieslēgšanas atšķirības;
Lietošanas perspektīvas;
Tas ir pats pirmais cieto disku interfeiss, kurš tika izmantots PC pasaulē un tika izveidots 1980 gadā, to paveica kompānija Seagate Technologies. Tas bija domāts darbam ar viņu 5 MB ST-506 cieto disku. Vēlāk tas tika modificēts, lai atbalstītu 10 MB ST-412, kurš savukārt bija pirmais cietais disks, kuru izmantoja IBM PC/XT datoros. Pēc tā var spriest par to, no kā nāca interfeisa nosaukums. Dažos gadījumos šis vecākais interfeiss tiek saukts arī par "MFM" vai "RLL". Patiesībā tas nozīmē kodēšanas metodi, kura tika izmantota, lai glabātu datus uz šiem diskiem.
ST-506/ST-412 atšķīrās no IDE/ATA un SCSI standartiem vienā ļoti nozīmīgā lietā: šiem diskiem nebija loģikas ierīces. Visa „gudrība” slēpjas kontrolierī, kurš ir pieslēgts datoram. Tas var izraisīt virkni problēmu saistītu ar savietojamību datu drošību un ātrumu, jo izmatojamie dati no lasīšanas/rakstīšanas galviņām tika pārvietoti pa kabeli starp kontrolieri un cieto disku. Šis interfeiss pieprasīja vairāk darba arī no lietotāja puses, jo nebija cieto disku ar iebūvētu kontrolieri, kurš ir optimizēts tieši dotajam diskam. Tāpēc personai, kura lietoja šos diskus vajadzēja ieprogrammēt savstarpējās attiecības starp disku un kontrolieri, lai iegūtu maksimālu efektivitāti.
Šo interfeisu mūsdienās vairs neizmanto.
ESDI tulkojams kā Enhanced Small Drive Interface. Tas ir cits vecs interfeiss, kuru radīja kompānija Maxtor 1983. gadā. Tas bija veidots, lai palielinātu ST-506 interfeisa veiktspēju. Šifrētājs/dešifrētājs bija iebūvēts pašā cietajā diskā. Tas bija spējīgs pārraidīt datus ar 24 MB/s lielu ātrumu.
Tomēr ESDI nevarēja sacensties ar IDE/ATA ne ātrumā, ne arī lētumā, tāpēc tas arī palika tikai astoņdesmito gadu interfeiss.
IDE (Visizplatītākais atšifrējums - Integrated Drive Electronics), ir tas pats, kas ATA (Advanced Technology Attachment) – ir viens no visvecākajiem cieto disku interfeisiem, kuru pielieto mūsdienu datoros.
Vēsture
Standarts tika izstrādāts 1989 gadā apvienojoties trijām kompānijām: Imprimus – meitas uzņēmums Control Data Corporation, Western Digital un Compaq. Compaq bija vajadzīgs lēts risinājums cieto disku pieslēgšanai pie viņu datoriem, Imprimus bija liels cieto disku ražotājs, bet Western Digital jau no 1984. gada nodarbojās ar čipu ražošanu – ražoja cieto disku kontrolierus firmai IBM. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация