Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:201335
 
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Cilvēki pasaulē    4
2.  Cilvēku dzīvības vērtība laika gaitā    6
3.  Cilvēka dzīvības vērtības kritēriji    9
4.  Kristīgais uzskats par dzīvību    11
5.  Cilvēka dzīvības ienaidnieki    14
  Nobeigums    18
  Literatūra    19
Фрагмент работы

Zinātnieki uzskata, ka planēta Zeme spētu noturēt apmēram 16 miljardus cilvēku, tātad vēl 2,7 reižu vairāk, nekā pašlaik. Tas nozīmē vēl 2,7 reižu vairāk dzīvību! Tas ir fantastiski, tik, daudz cilvēku, tik daudz saprātīgu radījumu! Vai tiešām? Vai tiešām mēs dzīvojam, lai ēstu un ēdam, lai dzīvotu? Cilvēka dzīvība ir dabas daļa, kas pakļaujas bioloģiskām un sabiedriskajām likumsakarībām. Ir jāsaprot, ka dzīvība ir vislielākā un unikālākā vērtība pasaulē. Tikai tad, kad mēs to apzināsimies, tikai tad mēs spēsim to pilnvērtīgi izmantot un mierīgi nomirt. Katrs dzīvības organisms neizbēgami nes sevī pats savas iznīcības iespējamību. Katras dzīvības sākumā ir ielikts tās beigu asns, kas izaugot pārtrauks eksistenci. Tas ir pierādīts no gadsimta uz gadsimtu. Ciltis karoja viena pret otru, tautas cīnījās par ietekmes sfēru, viss tas nesa pašu cilvēku iznīcību, viņi sēja nāves sēklu pa visu pasauli. Lūk, paradokss – cilvēks piedzimst, sasniedz briedumu, aiziet karā, mirst... Viss, nav nekā! Augstākā vērtība tika iznicināta.
Miljoniem mirušo Otrā Pasaules karā varbūt pat neapzinājās ko zaudēja, ko atņēma cits, citam. Daudzi cīnījās par valsti, tās brīvību, citi par teritorijām, par varu, citi tikai darīja to, ko lika augstākstāvošie. Pašai galvenajai vērtībai – cilvēka dzīvībai – nebija nekādas vērtības. Nogalināja, lai uzvarētu, parādīt savu varenību pār citiem. Mātes un sievas, kas zaudēja savus vīrus un dēlus, bija tās, kas apzinājās šo vērtību. Ko cilvēks dara pasaulē? Viņš grib valdīt, grib būt Dieva vietā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация