Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:186892
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mana ZPD tēma ir “Cilvēka un dabas attiecības literatūrā un tās ietekme uz maniem vienaudžiem”. Man ļoti patīk daba un labprāt par to arī lasu dzeju un prozu. Ļoti vēlējos pētīt tuvāk, kādas ir cilvēka attiecības ar dabu: vai cilvēkam patīk atrasties dabā, vai viņš mīl to, vai daba palīdz pārvarēt grūtības. Šajā darbā izmantoju F. Bārdas un K. Skalbes dzeju un A. Brigaderes lugas “Sprīdītis” un “Princese Gundega un karalis Brusubārda” un triloģiju “Dievs, Daba, Darbs”.
Cilvēka attiecības ar dabu ir aktuālas jebkurā laikā, tātad arī mūsdienās, jo ar dabu mēs sastopamies katru dienu, tādēļ daba ir jāciena un jāmīl.
Tēmas izpēte ir svarīga ne tikai teorētiski, bet arī praktiski. Teorētiskajā ziņā tā dod jaunas zināšanas par dabu, cilvēku un viņu savstarpējām attiecībām literārajos darbos un manu vienaudžu vidū, bet praktiski – iemaņas kādas tēmas izpētē, iespēju citiem iepazīties ar šo tēmu.
ZPD gaitā vēlos pierādīt, ka dzejoļi un proza par dabu ir ietekmējuši manus vienaudžus.
Mana ZPD mērķis – izpētīt, vai dzejoļi par dabu ietekmē manus vienaudžus un kā ietekmē. Mērķi sasniedzu, apzinoties, kuros literāros darbos ir dabas tēma, un veidojot anketas, lai noskaidrotu vienaudžu attieksmi pret šo problēmu.
Kā pētnieciskās metodes izmantoju daiļdarbu (F. Bārdas, K. Skalbes dzeja un A. Brigaderes lugas un triloģija) analīzi un anketēšanu. Pētāmais pamatmateriāls ir dzejoļi, lugas, triloģija un anketas.
F. Bārdas dzejas ideja ir, ka daba jāsaudzē, tā ietekmē attiecības ar cilvēkiem, bet K. Skalbes dzejas ideja ir, ka nevajag meklēt ciešanas, bet jācenšas atbrīvoties no tām un jāmeklē prieks, kuru sniedz daba. Savukārt A. Brigaderes darbi liek cilvēkam ielūkoties un ieklausīties dabas skaistumā, un rast tajā gandarījumu visai dzīvei.
ZPD galvenajā daļā ir izlasītās pamatliteratūras apskats, atziņu analīze. Pētījumā izvirzīto mērķu, uzdevumu un citu jautājumu argumentēta patstāvīga atklāsme, izmantojot dažādus faktus, citātus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация