Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Cilvēktiesības kā tiesības uz vārda brīvību un privātās dzīves neaizskaramību

     

    Реферат14 Право

3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:394461
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Cilvēktiesību būtība    4
1.1.  Cilvēktiesību subjektīvi tiesiskā funkcija    5
2.  Tiesības uz vārda brīvību    6
2.1.  Vārda brīvības aizsardzība un tās robežas    7
2.2.  Vārda brīvība masu medijos    9
2.3.  Goda un cieņas aizskaršana    11
3.  Privātās dzīves neaizskaramība    12
4.  Intervijas ar valsts amatpersonām    14
  Nobeigums    17
  Izmantotās literatūras saraksts    18
Фрагмент работы

Nobeigums
Cilvēktiesības ir galvenās morālās garantijas, kas neatņemami pieder cilvēkiem visās valstīs un kultūrās. Nosaucot šīs garantijas par “tiesībām”, tiek norādīts, ka tās piemīt atsevišķiem indivīdiem, kuri tās var pielietot, ka tām ir visaugstākā prioritāte un to ievērošana ir nevis izvēles jautājums, bet tā ir obligāta. Cilvēktiesības ir universālas tādā nozīmē, ka tās piemīt visiem cilvēkiem, un tās bauda visi cilvēki tāpēc, ka viņi ir cilvēki. Cilvēktiesības ir neatkarīgas tādā nozīmē, ka tās pastāv un ir pielietojamas kā noteikts kritikas un pamatošanas standarts neatkarīgi no tā, vai tas tiek atzīts un īstenots valstu likumdošanā vai valdību darbībā.
Vārda brīvība nenozīmē visatļautību, tā nevar būt absolūta, jo tā būtiski ietekmē visas pārējās cilvēka tiesības un var nonākt pretrunā ar tām, tādēļ gan Satversmē, gan iepriekšminētajos starptautiskajos cilvēktiesību dokumentos pieļauj, ka šīs tiesības var tikt ierobežotas. Svarīgi, lai vārda brīvībai nebūtu tikai formāls, deklaratīvs raksturs, bet gan būtu nodrošinātas ari tiesiskās garantijas un attiecīga likumdošanas bāze. Vārda un informācijas brīvībai ir īpaša nozīme valstīs, kas tikai salīdzinoši nesen atguvušas neatkarīgas valsts statusu un veic savā valstī būtiskus pārkārtojumus, kā tas notiek arī Latvijā. Lai arī Latvijas tiesu praksē un tās piemērošanā ar starptautiskajiem standartiem pastāv dažādas nepilnības, darba autore uzskata, ka mūsu valsts ir ceļā uz Vispārējās Cilvēktiesību deklarācijas Preambulā minēto domu un pārliecības brīvību, ceļā uz demokrātisku sabiedrību, kurā cilvēki izprot „vārda brīvības” patieso nozīmi un tās robežas. Arīdzan ļoti svarīgas ir tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību, kas bieži vien ir savstarpējā mijiedarbībā ar vārda brīvību. Dzīvojot demokrātiskā, mūsdienīgā valstī ikviens indivīds vēlas, lai viņa privātās tiesības netiktu aizskartas, lai ikdienas dzīve netiktu kontrolēta un nebūtu uzraudzības ne no valsts puses, arī no masu medijiem.
Darba mērķis ir īstenots, referātā ir apskatīta jēdziena ‘’vārda brīvība’’ būtība, tiesiskais regulējums Latvijas likumdošanā un starptautiskajos normatīvajos aktos, kā arī vārda brīvība masu mediju profesionālajā darbībā un problēmas, kas izriet no viņu nekompetences vai nolaidības. Veicot intervijas ar valsts amatpersonām par šo darba tēmu, varēja pārliecināties, cik ļoti vārda brīvība var ietekmēt sabiedrību kopumā, kā arī masu mediju ietekmi uz to. Kopumā darbs ir noritējis veiksmīgi, darba autore ir gandarīta par referāta rezultātu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1329248
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация