Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:799491
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.12.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Turcijas valsts iekārta    4
  Turcija un cilvēktiesības    6
  Cilvēktiesību pārkāpumi Turcijā    8
  Secinājumi    13
  Izmantotā literatūra    14
Фрагмент работы

Secinājumi
Turcija ir demokrātiska, sekulāra, unitāra un konstitucionāla republika un tās valsts iekārta tika izveidota 1923. gadā Mustafa Kemala Ataturka vadībā pēc Osmaņu impērijas sabrukuma Pirmā pasaules kara rezultātā.
Valstī dzīvo 71,158,647 miljoni iedzīvotāju (2007. g. jūlijs), no tiem 80% ir turki, aptuveni 17% kurdi, pārējie ir grieķi, arābi, armēņi un ebreji.
Vairums (99,8%) Turcijas iedzīvotāju ir musulmaņi, no kuriem vairāk kā 75% pieder sunnītiem. Aptuveni 20% no musulmaņiem pieder šiītu alevītu virzienam.
Neskatoties uz to, ka Turcija ir ratificējusi un pieņēmusi cilvēktiesību konvencijas, valstī joprojām notiek daudzi cilvēktiesību pārkāpumi. Pagājušā gadā (2008) Turcija, saskaņā ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas ziņojumu, ir atzīta par vainīgu cilvēktiesību pārkāpumos 257 reizes, kas ir augstākais rādītājs starp visām par kurām ir bijušas sūdzības Eiropas Cilvēktiesību tiesā.
Valsts iekārtu un politiķu rīcību daudz ietekmē, tas, ka valsts ir sekulāra. Rakstot referātu secināju, ka valsts ir konservatīva un nelabprāt ievieš pārmaiņas valsts konstitūcijā un politiskajos lēmumos. Tas parādās tādās situācijās, kā, ka Turcija nevēlas atzīt citas minoritātes kā vien grieķus, armēņus un ebrejus, jo tas apdraudētu Turcijas vienotību. Vēl viens piemērs tam ir tas, ka daudzi baidās, ka ierobežojumu atvieglošana, atļauja nēsāt sievietēm lakatus, piemēram, universitātē, vājinās sekulāro iekārtu un vairos reliģijas ietekmi sabiedrības dzīvē.
Turcija ir uz pareizā ceļa veicot reformas cilvēktiesību jautājumos, tomēr būtu labi, ja šīs izmaiņas nebūtu tikai rakstiska atskaite ES, bet tiešām uzlabotu cilvēktiesību jautājumu Turcijā.
Turcijā cilvēktiesību problēmas lielākoties skar sieviešu tiesības, vārda brīvību, reliģisko un etnisko minoritāšu pārstāvjus. Kopumā Turcija 2008. gadā atzīta par vainīgu 14 dažādās cilvēktiesību pārkāpumu kategorijās.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1310074
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация