Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:130685
 
Оценка:
Опубликованно: 11.06.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

EPK pieprasa, lai valsts likumi ietvertu nosacījumus, kas ļauj ārzemniekiem, kuri likumīgi un pastāvīgi dzīvo teritorijā, naturalizēties. EPK papildus ierobežo uzturēšanās prasības līdz maksimums 10 gadiem, pirms personai ir tiesības iesniegt naturalizācijas iesniegumu. Konvencija arī iedrošina valstis izmantot paātrinātās naturalizācijas procedūras bezvalstniekiem un atzītajiem bēgļiem.
EPK mudina valstis piešķirt savu pilsoņu adoptētajiem bērniem pilsonību, tāpat nosakot, ka pilsonība piešķirama bērniem, kuru vienam no vecākiem šo bērnu dzimšanas laikā ir šīs Līgumslēdzējas valsts pilsonība, kā arī tās teritorijā atrastajiem atradeņiem, kas pretējā gadījumā būtu bezvalstnieki.
EPK velta veselu nodaļu valstu pēctecībai un pilsonībai, izceļot četrus galvenos principus: personas patiesā un efektīvā saikne ar valsti; personas pastāvīgā dzīvesvieta valstu pēctecības laikā; pašas personas griba; un personas teritoriālā izcelsme. Papildus tam, EPK nosaka, ka priekšteces valsts pilsoņiem, kuri pastāvīgi uzturas teritorijā, pār kuru suverenitāte ir pārgājusi pēctecei valstij, un kuri nav ieguvuši tās pilsonību, ir tiesības palikt šajā valstī un tiem ir tādas pašas sociālās un ekonomiskās tiesības kā pēcteces valsts pilsoņiem. Konvencijā par izvairīšanos no bezvalstniecības gadījumiem saistībā ar valsts pēctecību izstrādāti īpaši pierādīšanas noteikumi (8.pants) attiecībā uz pilsonību valsts pēctecības gadījumos: „Valsts pēctece nedrīkst uzstāt uz savām standarta pierādījumu prasībām, kas nepieciešamas pilsonības piešķiršanai, gadījumos, kad personas ir vai varētu kļūt par bezvalstniekiem valsts pēctecības situācijā un kad nav saprātīgi šīm personām prasīt izpildīt standarta prasības. Valsts pēctece nedrīkst prasīt pierādījumus par citas valsts pilsonības nesaņemšanu pirms tās pilsonības piešķiršanas tām personām, kuras bija pastāvīgie iedzīvotāji tās teritorijā valsts pēctecības laikā vai arī kļūtu bezvalstnieki valsts pēctecības rezultātā.”

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация