Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:819210
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 41 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  REĀLISMA TEORĒTISKĀS SKOLAS IZPAUSMES    5
2.  “ISLĀMA VALSTS” KRĪZES ATTĪSTĪBA IRĀKĀ NO 2013. – 2017.GADA DECEMBRIM    8
3.  IRĀKAS UN IRĀNAS ATTIECĪBAS “ISLĀMA VALSTS” KRĪZES LAIKĀ NO 2013.-2017.GADAM    12
4.  IRĀKAS UN IRĀNAS ATTIECĪBAS PĒC “ISLĀMA VALSTS” KRĪZES BEIGĀM 2017.GADĀ    16
  SECINĀJUMI    23
  IZMANTOTO INFORMATĪVO AVOTU SARAKSTS    26
Фрагмент работы

SECINĀJUMI

Veiktā pētījumā tiek noskaidrota militārā sadarbība starp Irāku un Irānu “Islāma valsts” krīzes laikā un pēc 2017.gada decembra apstiprinot to, ka valstu attiecības ieņem nozīmīgu lomu Tuvo Austrumu reģionā, īpaši ņemot vērā terorisma aktualitāti starptautiskajā vidē, un valstu nozīmi tā apkarošanā. Irānas atbalsts Irākai cīņā ar “Islāma valsti”, sniedza pilnīgu Irākas teritorijas atbrīvošanu no teroristu grupējuma, brīdī, kad “Islāma valsts” piedzīvo krīzes beigas un ne tikai Irākas, bet arī citas Tuvo Austrumu valstis. Attiecības starp Irāku un Irānu “Islāma valsts” krīzes laikā no 2013. līdz 2017.gadam ir acīmredzami balstītas uz ciešo sadarbošanos un savstarpēju saprašanu, galvenokārt militārajā jomā, par cik Irāna maksimāli iesaistījās Irākas valsts iekšpolitiskajos jautājumos, sniedzot atbalstu un nodrošinot militāro drošību, kā arī cīņu pret “Islāma valsts” teroristu grupējumu. Līdz ar to Teherāna sniedza atbalstu Bagdādei piegādājot militāro ekipējumu un 2017.gada decembrī Irākas teritorija bija atbrīvota no “Islāma valsts” teroristu grupējuma. Ir būtiski atzīmēt, ka pēc “Islāma valsts” krīzes ikviena valsts, kas cieta, rezultātā atradās smagā ekonomiskā stāvoklī, kā arī labklājības līmenis bija mazinājies, līdz ar to Irākas jautājumos iesaistījās ne tikai Irāna, bet arī citas valstis kā Francija un Amerikas Savienotās valstis, kā arī Tuvo Austrumu reģions.
Izvirzītais darba mērķis, proti, izpēte par “Islāma valsts” krīzes ietekmi Irākas un Irānas militāro sadarbību ir sasniegts, un tas parāda kāda militārā sadarbība starp valstīm ir bijusi krīzes laikā un vislielāko draudu no teroristiskā grupējuma gadījumā Svarīgi ir apzināt to, ka Irāna ir ekonomiski un politiski spēcīgāks aktors kā Irākā, kas šajā situāciju spēj sniegt visu nepieciešamo, proti, atbalstu gan, stiprinot sadarbību uzņēmējdarbības jomā, gan eksporta un importa jautājumos, lai sekmētu Irākas valsts attīstību pēc “Islāma valsts” krīzes. Līdz ar to ir pamatots tas, cik ļoti Irāna un Irāka savstarpēji komunicē, apspriežot turpmākās iespējas dažādās jomās, paralēli militārās sadarbības jautājumam, kas galvenokārt atspoguļojas valstu cīņā pret terorismu un robežu nosargāšanā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация