Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:202934
 
Оценка:
Опубликованно: 05.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pirms pievēršos sīkākam referāta iztirzājumam vēlējos nedaudz pakavēties pie jautājumiem, kas saistās ar darba struktūru un izpildi.
Iesākumā, kā norādīts darba prasībās, nedaudz aplūkošu to, kur mūsdienās tiek izmantoti civilie ģerboņi, pēc tam pārejot pie atsevišķu pilsētu ģerboņu vēstures un simbolikas iztirzājuma.
Civilo ģerboņu lietošanai, atšķirībā no dzimtu ģerboņiem, ir mazāk pielietojuma iespēju. Tomēr nereti tās ir visai līdzīgas. Tā, piemēram, 1929. gadā, gaidot Zviedrijas karaļa Gustava V vizīti Latvijā, tika izveidota reprezentāciju zāle, uz kuras griestiem uzgleznoja 42 Latvijas pilsētas ģerboņus, bet virs durvīm uz blakus telpu novietoja valsts ģerboņa cilni. Saskaņā ar Lancmaņa rakstīto, 1995. gadā šī iecere atjaunota, kaut arī nedaudz atšķirīgā veidā.1
Kas attiecas uz valsts ģerboni, tad tas reprezentē valsti un to izmanto dažādās vietās – uz oficiālām veidlapām, plāksnēm, kas norāda valsts iestāžu vai organizāciju atrašanās vietas, uz augstu amatpersonu vizītkartēm, arī uz ielūgumiem.1 Līdzīgi izmanto arī dažādus pilsētu ģerboņus – tie reprezentē pilsētu, tos izmanto gan oficiālos pasākumos, gan neoficiālos, piemēram, uzdrukā uz suvenīriem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация