Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:652106
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Daudzi nozīmīgi cilvēces sasniegumi tika veikti, pirms vēl parādījās rakstīti avoti. Šo nozīmīgo vēstures posmu sauc par aizvēsturi. Mūsu zināšanas par aizvēsturi radušās, balstoties uz tādām liecībām fosīlijs un arheoloģiskie izrakumi, kurus veic zinātnieki.
SENAIS AKMENS LAIKMETS. Nozīmīgākie priekšmeti, kas no aizvēstures laikiem, ir akmens darbarīki un ieroči. Tāpēc arheologi šo laika posmu sauc par akmens laikmetu. Senākais un garākais akmens laikmeta periods, kas sākās vairāk nekā pirms 2 mij. gadu, ir senākais akmens laikmets, jeb paleolīts.
Senā akmens laikmeta cilvēki bija klejotāji, kas pārvietojās no vienas vietas uz otru, medījot meža dzīvniekus, ķerot zivis un pārtiekot no meža augiem. Tie prata gatavot dažādus darbarīkus un ieročus – šķēpus, cērtes un skrāpjus. Pamazām senā akmens laikmeta cilvēki iemācījās lietot uguni. Tie radīja valodu, ar kuras palīdzību savas zināšanas varēja nodot tālāk nākamajai paaudzei. Zinātnieki ir atraduši liecības, ka senā akmens laikmeta cilvēkiem bija reliģiski uzskati. Cilvēki radīja mākslas darbus.
JAUNAIS AKMENS LAIKMETS. Nākamais laika posms sākas aptuveni pirms 10 000 gadiem, kad beidzās pēdējais ledus laikmets. Tā kā šī laika cilvēki darbarīkus gatavoja daudz rūpīgāk, nākamo periodu sauc par jauno akmens laikmetu, jeb neolītu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация