Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:657547
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Publiskā iepirkuma vispārējs raksturojums    6
2.  Publiskā iepirkuma vēsture un tiesiskā bāze    9
2.1.  Publiskā iepirkuma attīstība    10
2.2.  Publiskā iepirkuma neatbilstība Eiropas Savienības prasībām    16
3.  Publiskā iepirkuma publiski tiesiskā un privāttiesiskā saikne    21
3.1.  Publiskā iepirkuma publiski tiesiskais raksturojums    24
3.2.  Publiskā iepirkuma privāttiesiskais raksturojums    28
3.3.  Publiskais iepirkums kā publisko vai privāto tiesību institūts    30
Фрагмент работы

Publiskā iepirkuma institūts Latvijā tiek izmantots kā līdzeklis, lai nodrošinātu valsts un pašvaldības iestāžu administratīvo un profesionālo darbību un tā mērķis ir noslēgt civiltiesisku darījumu kas, galvenokārt, ir iepirkumu līgums.
Ņemot vērā, ka 2006.gada 1.maijā ir stājies spēkā jauns publiskā iepirkuma regulējošs normatīvais akts – Publisko iepirkumu likums – un to raksturojošie problēmjautājumi ir apzināti ļoti maz, autora mērķis ir:
1)pētīt un analizēt publiskā iepirkuma tiesisko pamatu Latvijā un Eiropas Savienībā, nošķirot publisko un privāto tiesību elementus tajā;
2)piedāvāt un norādīt uz nepieciešamajiem uzlabojumiem regulējumā, uzsverot būtiskākās problēmas un nepilnības;
3)salīdzināt publiskā iepirkuma privāttiesisko un publisko tiesību saikni, ņemot vērā, ka publiskais iepirkums visbiežāk tiek uzskatīts un atzīts tikai par valsts privāttiesisku darbību, lai gan tajā vērojama publisko tiesību institūta pazīmes;
4)noskaidrot, vai publiskā iepirkuma procesā tiek ievēroti preventīvie pasākumi, kas noteikti, lai procedūra, kā rezultātā tiek sasniegts publiskā iepirkuma mērķis, proti, noslēgts civiltiesisks darījums, noritētu tiesiski, ņemot vērā tādus aspektus kā finanšu līdzekļu efektīva izlietošana, brīvas konkurences ievērošana un potenciālo iepirkumu līgumu izpildītāju tiesību ievērošana;
5)uzsvērt aktuālos publiskā iepirkuma problēmjautājumus sasaistē ar darba mērķi, piemēram, noskaidrot pasūtītāja lēmuma, par tiesībām slēgt civiltiesisku darījumu, tiesisko dabu, tādejādi aicinot juridisko tiesību pārstāvjus uz diskusiju.
Publiskā iepirkuma tiesisko režīmu autors, galvenokārt, vērtēs Publisko iepirkumu likuma kontekstā salīdzinot ar privāto tiesību raksturošajiem normatīvajiem aktiem, neiedziļinoties tiesību normās, kas regulē iepirkumu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vajadzībām.
Darba pirmajā nodaļā autors sniegs vispārēju ieskatu publiskā iepirkuma būtībā un nozīmē, ņemot vērā lielos finanšu resursus, kas ik gadus tiek tajos tērēti.
Otro nodaļu autors veltīs publiskā iepirkuma vēsturiskās attīstības izpētei, salīdzinoši norādot tā nozīmi citās Eiropas Savienības valstīs. Vienlaicīgi autors centīsies norādīt uz publiskā iepirkuma atsevišķu normu neatbilstību Eiropas Savienības prasībām.
Trešajā nodaļā autors pamatos hipotēzi, ka publiskais iepirkums uzskatāms gan par publisko, gan par privāto tiesību institūtu. Atbilstoši šādam publiskā iepirkuma institūta definējumam, pasūtītājs, veicot publisko iepirkumu, darbojas divās pakāpēs, tādejādi cenšoties atspēkot bieži vien valdošo uzskatu, ka publiskais iepirkums visbiežāk tiek uzskatīts un atzīts par valsts privāttiesisku darbību.
Ceturtajā nodaļā autors noskaidros kārtību kā pasūtītājs piedāvā izteikt oferti, tās izvērtēšanas procesu un akceptu, vienlaicīgi salīdzinot to ar privāto tiesību raksturojošajiem elementiem.
Piektajā nodaļā autors aktualizēs publiskā iepirkuma lēmuma par tiesībām noslēgt civiltiesisku darījumu tiesisko daba, tā apstrīdēšanas kārtību saistībā ar administratīvo procesu, vienlaicīgi aicinot uz diskusiju par šī lēmuma līdzpakārtotību civiltiesiskam darījumam.
Autors darba pamatdaļu noslēgs ar sesto nodaļu, kurā aplūkota publiskā iepirkuma pamatmērķa – civiltiesiska darījuma - obligātās sastāvdaļas un saturs, raksturojot katra veida būtiskākās pazīmes.
Darba beigās autors izdarīs secinājumus par darbā aplūkotajiem problēmjautājumiem, vienlaicīgi sniedzot priekšlikumus to risināšanai.
Darba izstrādes procesā autors izmantos iepriekš sastādītu un metodoloģiski pamatotu darba izstrādes plānu un noteikto uzdevumu sasniegšanai pielietos Tiesību zinātnē vispāratzītas un lietotas dažādas juridiskās metodes: indukcijas, dedukcijas, socioloģisko, vēsturisko, dogmatisko, salīdzināmo u.c.
Analizējot Publiskā iepirkuma likuma tiesību normas autors izmantos vispār atzītās interpretācijas metodes.
Ar gramatiskās (filoloģiskās) interpretācijas metodi tiks noskaidrota tiesību normu jēga no valodnieciskā viedokļa.
Izmantojot vēsturisko interpretācijas metodi tiks noskaidrota tiesību normu jēga, ņemot vērā apstākļus, uz kuriem pamatojoties tā radīta.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация