Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:622324
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.03.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Visi civiltiesiskie strīdi ir pakļauti tiesai, ja likumā nav noteikts citādi, jo aizskartās vai apstrīdētās subjektīvās civilās tiesības un ar likumu aizsargātās intereses var aizstāvēt arī citas jurisdikcijas iestādes, valsts un pašvaldību institūcijas. Tas neatņem pusēm tiesības, savstarpēji vienojoties, griezties strīda izšķiršanai šķīrējtiesā.
Jautājumu par strīda pakļautību izšķir tiesa vai tiesnesis. Ja tiesa vai tiesnesis atzīst, ka strīds nav pakļauts tiesai, lēmumā ir jānorāda iestāde, kuras kompetencē ietilpst šā strīda izšķiršana. Tiesa izskata arī fizisko un juridisko personu pieteikumus, kuriem nav civiltiesiska rakstura, ja tas ir noteikts likumā.
Aizskartās vai apstrīdētās subjektīvās civilās tiesības un ar likumu aizsargātās intereses aizstāv ne tikai tiesa, bet arī citas jurisdikcijas iestādes, valsts un pašvaldību institūcijas. Šī aizsardzības funkcija tiek realizēta, izskatot un izlemjot attiecīgas civillieta. Svarīgi ir precīzi noteikts katras institūcijas kompetenci civillietu izskaitīšanā. Tas ir pakļautības institūta uzdevums. Pakļautība ir civillietu izskaitīšanas un izlemšanas kompetences sadalījums starp dažādām subjektīvo civiltiesību aizsardzības institūcijām. Parasti likums katrai civillietu kategorijai nosaka vienu noteiktu tiesību aizsardzības institūciju, kam šīs civillietas jāizskata. No šī vispārējā noteikuma tiek pieļauti daži izņēmumi.

Alternatīvā pakļautība Atsevišķos gadījumos likums dod aizskarto vai apstrīdēto tiesību subjektam izvēles tiesības, kādā tiesību aizsardzības institūcijā griezties pēc aizstāvības. Šī izvēle nevar būt patvaļīga, jo likumā ir skaidri norādītas tās tiesību aizsardzības iestādes, starp kurām persona var izdarīt izvēli (piem., griezties tiesā vai administratīvā iestādē.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1209617
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация