Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:779174
 
Оценка:
Опубликованно: 09.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Čūska antīkajā mākslā   
  Viduslaiku māksla   
  19. gs., un 20. gs. beigas   
  Latvia   
  Mūsdienas   
  Secinājumi   
Фрагмент работы

Cilvēkam dabiska ir tieksme ne vien izdzīvot un vairoties, bet arī vēlēšanās meklēt noslēpumu izskaidrojumus. Patiesībā šie noslēpumi nav izskaidrojami , tāpēc tos attēlo , izmantojot simbolu valodu . Neatkarīgi no tā , vai dzīvojam sabiedrībā ar attīstītām tirgus attiecībām vai arī pārmaiņas mūsu sabiedrību skārušas pavisam nedaudz , mēs ik uz soļa saskaramies ar zīmēm, tēliem un idejām, kam piemīt simboliska jēga.
Simbols ir saistīts ar zīmi. Tāpēc bieži abi šie vārdi lietoti kā sinonīmi. Simbola nozīme parasti ir dziļāka.
Gadsimtu gaitā mainoties līdz ar kultūrvidi, simbolu nozīme padziļinās un to sarežģītība pieaug .Taču tēmas , kas nodarbinājušas cilvēku prātus kopš senseniem laikiem, paliek relatīvi nemainīgas. Tā ir zemes un cilvēku auglība, kā arī dzimšana, dzīve un nāve.
“Simboli arī palīdz ticīgajiem izprast savu ticību. Līdzīgi mītiem(izsaka svarīgas problēmas un vērtības attiecīgas sabiedrības dzīvē) tie palīdz līdzsvarot prātu un jūtas, sagatavojot augsni kalpošanas uzdevuma veikšanai. Simboli arī integrē reliģijas sociālās un personiskās dimensijas, ļaujot indivīdiem ar simbolu starpniecību izteikt zināmus kopīgus uzsktus, tomēr nenoliedzot piešķirt tiem personisku nozīmi.”
Mēs dzīvojam simbolu pasaulē.Tie sniedz zināmu informāciju par mums,arī par mūsu pagātni.
Piemēram,smaidi, sejas izteiksmes, žesti,rokas spiedieni, dažādu firmu simboli.Te jāatšķir “simboli” un “zīme”. Zīme- izraudzīta patvaļīgi. Simboli,gluži pretēji, ciešāk saistīti ar apzīmējamo objektu.Simbols un tā saturs pārklājas un to nav viegli aizvietot ar citu. Piemēram, skūpsts- pieķeršanās un mīlestības simbols.Tas ne tikai abstrakti apzīmē sajūtas,bet arī demonstrē. Šajā
nozīmē simbols var būt domas realizācija.Reliģiskiem simboliem piemīt vispārējas iezīmes.Tie ir iedarbīgāki, glabā un pauž dzīves augstākās vērtības un attiecības. Simboli apvieno ticīgos, stiprina reliģiskās jūtas.Cilvēki gandrīz nespēj dzīvot bez simboliem,jo vienmēr nepieciešama rīcības motivācija; ir tā, it kā abstraktām idejām jāiemiesojas simbolos,lai cilvēkus varētu pamudināt rīkoties saskaņā ar tām.
Simbolu pasaulē visvairāk tiek izmantoti dzīvnieki,putni, koki.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,48 €
Комплект работ Nr. 1134083
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация