Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:278132
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ievads
Daba apmierina mūsu izdzīvošanas pamatprasības. Mums nepieciešama enerģija, lai sasildītos un pārvietotos, koksne mājokļu būvei un papīra izstrādājumiem, barojoša pārtika un tīrs ūdens veselīgam uzturam. Daba arī absorbē mūsu atkritumus un gādā par mūsu dzīvības uzturēšanu, nodrošinot klimata stabilitāti un aizsardzību pret ultravioleto starojumu. Visbeidzot, pati dabas pārpilnība un skaistums cilvēkam ir prieka un iedvesmas avots. Tomēr mēs bieži aizmirstam, cik cieši esam saistīti ar dabu un esam no tās atkarīgi.
Ja vēlamies ilgtspējīgu dzīvi, jāraugās, lai mēs neizlietotu izdzīvošanai nepieciešamos dabas produktus un procesus ātrāk, nekā tie var atjaunoties, un neizmestu atkritumus vairāk, nekā tie paspēj absorbēties. Tomēr mežu iznicināšana un augsnes erozija, zivsaimniecības sabrukums un sugu izzušana, siltumnīcas gāzu uzkrāšanās un ozona slāņa noārdīšanās jau tagad vēsta par to, ka mūsu šībrīža prasības dabai apdraud cilvēces nākotnes labklājību.
Dabas un vides aizsardzības problēmai ir globālais raksturs. Tā skar visas valstis, tā skaitā arī Latviju. Lai sāktusamazināt savu ietekmi uz vidi, cilvēkiem pirmām kārtām jāatzīst, ka „vides krīze” ir ne tikai ekoloģiskā, bet arī ekonomiska, sociāla un ētiska problēma. Tāpēc vides un dabas aizsardzībai jāizmanto dažādi instrumenti, tā skaitā arī ekonomiskie.
Pēdējo desmit gadu laikā Latvijā ir notikušas nozīmīgas izmaiņas vides aizsardzības jomā – tiek izstrādāti un ieviesti jauni vides aizsardzības tiesību akti, tai skaitā arī vides aizsardzības politikas plāns, rīcības programmas, veidotas valsts vides institūcijas, vides konsultantu firmas, tiek īstenoti valsts mēroga “videi draudzīgi” projekti un veiktas citas darbības šajā sakarībā. Šo izmaiņu mērķis ir aizsargāt dabas resursus un iedzīvotāju veselību no vides piesārņošanas, uzlabot dabas vides kvalitāti un uzturēt līdzsvaru starp cilvēka veikto saimniecisko darbību un vidi kopumā, nodrošinot to savstarpējo harmoniju.
Viens no vides aizsardzības instrumentiem, ar kura palīdzību iespējams sasniegt vides ilgtspējīgu attīstību, ir dabas resursu nodokļa piemērošana.
Referāta autore uzskata, ka jautājums par dabas resursu nodokli kā ekonomisko instrumentu vides un dabas aizsardzībā Latvijā ir ļoti svarīgs, mūsdienīgs un aktuāls.
Darba objekts: dabas resursu nodokli reglamentējošā likumdošana.
Darba priekšmets: dabas resursu nodoklis kā ekonomiskais instruments vides un dabas aizsardzībā Latvijā.
Darba mērķis:
Izveidot vispusīgo un argumentēto viedokli par dabas resursu nodokļa izmantošanu vides un dabas aizsardzības jomā Latvijā.

Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация