Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:730018
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Dāņu pensiju sistēma pēc Otrā pasaules kara    4
  Tautas pensija    5
  ATP un SP (papildus pensija)    7
  Arodpensija    7
  Privātie uzkrājumi    10
  Nākotnes izaicinājumi    11
  Secinājumi    12
  Literatūra    13
Фрагмент работы

Dāņu pensiju sistēma pēc Otrā pasaules kara

Pirms pievēršos tagadnes notikumiem, es īsi izskaidrošu vienus no pirmajiem pamat soļiem dāņu pensiju sistēmas izveidošanā.
Šīs iepriekšējās shēmas ir svarīgas vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tās parāda, ka kaut arī Dānija šodien tiek uzskatīta par piederīgu Skandināvijas labklājības režīmam ar dāsnie, universāliem pabalstiem, kas pamatoti uz indivīda tiesībām, tās sākotnēji nebija dāņu labklājības sistēmas iezīmes.
Jau 1891. gadā pirmā pensijai līdzīgā shēma, Alerdomsunderstøttelsen, tika iepazīstināta kā sociālās politikas palīglīdzeklis maznodrošinātajiem. Pamatprincips bija, ka Dānijas pilsoņiem, ka sasnieguši sešdesmit gadu vecumu un kuriem bija nepieciešama palīdzība, tika piešķirta Alerdomsunderstøttelsen, kurai bija jābūt pietiekoši lielai, lai attiecīgā vecā persona varētu sevi nodrošināt. Tomēr, lai varētu saņemt pabalstu, bija jāizpildās dažiem noteikumiem – prasītājam nedrīkstēja būt piešķirts nekāds sociālais atbalsts pēdējo desmit gadu laikā un sociālais statuss nedrīkstēja būt paša noteikts. Pabalsts tika aprēķināts pēc individuālo līdzekļu testa/ekspertīzes. Lai arī noteikumi, kuriem bija jāizpildās, lai kvalificētos uz Alerdomsunderstøttelsen var izklausīties diezgan stingri salīdzinājumā ar mūsdienām, toreiz tas iezīmēja lielu soli uz priekšu attīstībā, tā kā, saņemot pabalstu, netika zaudētas pilsoņa pamattiesības kā iepriekš, piemēram, vēlēt. 1891. gada likumu par ’’Alerdomsunderstøttelsen’’ var nosaukt par pamatakmeni dāņu labklājības modelī ar vispārēju pieeju un tiesībām, kas balstās uz pilsonību; līdzekļu testa/ekspertīzes pabalsts finansēts no nodokļiem un pašvaldību administrēts.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация