Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:446663
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Darba grupa

Īsta darba grupa ir dzīvs, pastāvīgi mainīgs, dinamisks spēks, kurā vairāki cilvēki apvienojušies, lai strādātu kopā. Darba grupas biedri apspriež savus mērķus, novērtē idejas un strādā, lai sasniegtu šos mērķus.
Veiksmīgai darba grupai raksturīgas šādas pamatiezīmes: stingra un ietekmīga vadība, precīza uzdevumu virzīšana, lēmumu pieņemšana, spēja ātri darboties šo lēmumu īstenošanā, brīva saziņa, nepieciešamo prasmju un paņēmienu apguve, lai kopīgi realizētu projektu. Galvenais ir pareizā līdzsvara atrašana starp cilvēkiem, kuri grasās strādāt vienā darba grupā. Veiksmīgu darba grupu var veidot 2 – 25 cilvēki. Darba grupai jābūt pietiekami lielai, lai varētu atspoguļot daudzveidīgo pieredzi, zināšanas un spējas; tomēr tai jābūt arī pietiekami mazai, lai nodrošinātu netraucētu informācijas un argumentu apmaiņu starp visiem komandas dalībniekiem. Skaitlis +-7 iezīmē komandas produktivitātes robežzonu. Grupās, kurās ir mazāk par pieciem dalībniekiem, ir izteikti zems potenciāls, lai gūtu visaugstākos sasniegumus. Savukārt komandas, kuru dalībnieku skaits pārsniedz 12, ir pārāk lielas, tās mēdz pašas sadalīties apakšgrupās. Līdz ar to gan informācijas apmaiņa, gan kopējo procesu dinamika kļūst nepārskatāma, un strauji samazinās produktivitāte. Lai iegūtu vislabāko rezultātu, ir jātiecas apvienot visu grupas dalībnieku intelektuālo potenciālu.
Ja darba grupai tiek dots “neizpildāms” uzdevums, tās dalībnieki stiprinās cits cita pašpārliecību, meklējot veidu, kā “neiespējamo” pārvērst par realitāti. Kolektīvam ir lielākas iespējas ieviest jauninājumus nekā atsevišķam cilvēkam. To izmantojot, darba grupa var gūt lielus sasniegumus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация