Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:236163
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Darba likuma saikne ar Civillikumu    4
1.1.  Darba līguma norobežošana no uzņēmuma līguma    5
1.2.  Darba līguma jēdziens    8
2.  Darba tiesisko attiecību dalībnieku pienākumi    12
2.1.  Darbinieka pienākumi    12
2.2.  Darba devēja pienākumi    16
3.  Darba tiesisko attiecību izbeigšanās    18
  Secinājumi    21
  Izmantotā literatūra    22
Фрагмент работы

Regulējot darba tiesiskās attiecības, noteicošā loma ir Darba likumam, taču ne mazāk svarīga loma ir tām Saistību tiesību normām, kas regulē saistību rašanos, to izpildi un izbeigšanos. Saistību tiesību normas nosaka arī to, ko drīkst vai nedrīkst darīt tiesisko attiecību dalībnieki, kuri nodibina saistības, pilda vai pārkāpj tās, arī kā atrisināmi šo dalībnieku starpā radušies strīdi.
Civillikuma Saistību tiesības ir praksē veidojamo attiecību juridiskais pamats. Darba likumā pārsvarā ir speciālās normas, taču Civillikumā ir vairāk vispārīgas tiesību normas jeb tās ir darba tiesību sistēmas “izejas punkts”, kas piemērojamas darba tiesiskajās attiecībās.
Tajos gadījumos, kad Darba likumā nevar rast atbildi uz kādu jautājumu, tad visai lietderīgi ir šo atbildi meklēt Civillikumā, kas papildina Darba likumu tajos jautājumos par kuriem Darba likums klusē. Civillikuma noteikumi piemērojami, piemēram, jautājumos par tiesiska darījuma spēku, par darījuma atzīšanu par spēkā neesošu, par gribas izteikumu un īstumu, kā arī citos Darba likumā neregulētajos jautājumos.
Civillikuma normas vispārīgi attiecas uz visiem tiesību subjektiem un piemērojamas darba tiesiskajās attiecībās tiktāl, ciktāl Darba likumā un citos normatīvajos aktos, kas regulē darba tiesiskās attiecības, nav noteikts citādi. Tas nozīmē, ka Darba likums nepastāv pats par sevi un neveido noslēgtu tiesību nozari, bet gan kā speciālo tiesību normu kopums pārgroza un papildina jeb „specializē” vispārīgās cilvēktiesību normas.
Līguma slēgšana un tā izpilde balstās uz vispārējiem noteikumiem par darījumiem un speciālajam normām. Tā kā Civillikums ir vispārējs normatīvais akts, bet Darba likums ir speciālais normatīvais akts, tad darba līgumam piemērojami Civillikuma noteikumi, ciktāl Darba likumā un citos normatīvajos aktos, kas regulē darba tiesiskās attiecības, nav noteikts citādi. Savukārt, normu kolīzijas gadījumā Darba likumam ir dodama priekšroka.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1343659
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация