Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:533408
 
Оценка:
Опубликованно: 26.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Darba līguma jēdziens un nozīme darba tiesiskajās attiecībās    3
  Darba līguma noslēgšana    4
  Darba līguma grozīšana    5
  Darba līguma izbeigšana    7
Фрагмент работы

Darba līgums pieder pie tiem tiesiskajiem darījumiem, kurus noslēgt nākas absolūtam vairākumam fizisko personu, kā arī juridisko personu. Faktiski tas jāattiecina uz visām fiziskajām personām, kas stājas darba tiesiskajās attiecībās, bet īpaši uz darba ņēmēju, kuram šīs attiecības nozīmē noteikta darba veikšanu, par to pretim saņemot darba samaksu. Darba līgums ir līgums, tātad tiesisks darījums, ar kuru tiek juridiski nostiprinātas darba tiesiskās attiecības, kas pastāv starp konkrēto darba devēju un konkrēto darba ņēmēju.
Pēc Latvijas Republikas likumdošanas, konkrēti - Latvijas Darba likumu kodeksā (turpmāk - DLK), atrodamās definīcijas darba līgums ir “tāda rakstveida vienošanās starp darbinieku un darba devēju, saskaņā ar kuru darbinieks apņemas veikt noteiktu darbu, pakļaujoties iekšējai darba kārtībai vai darba devēja rīkojumiem, bet darba devējs apņemas nodrošināt darba samaksu un darba apstākļus, kas paredzēti likumdošanas aktos, darba koplīgumā un pusēm vienojoties” (DLK 14.p. l.d.). Pirmkārt, no šī panta izriet fakts, ka darba līgums ir rakstisks pēc formas. Jāņem vērā, ka atbilstoši Latvijas Civillikumam (turpmāk - CL) rakstveida forma ir darījuma būtiska sastāvdaļa. Tātad, “ja likums prasa rakstisku formu kā darījuma būtisku sastāvdaļu, tad darījums pirms attiecīgā akta taisīšanas nav spēkā”. No šī apsvēruma izriet daudzkārt uzsvērtā patiesība - ja kāda juridiska vai fiziska persona nodarbina citu fizisku personu, uzticot tai zināmus darba uzdevumus un par to veikšanu maksājot zināmu atlīdzību, bet nenoslēdzot ar viņu rakstveida darba līgumu, šo personu starpā nepastāv darba tiesiskās attiecības.1…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1133670
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация