Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:103805
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Darba tiesisko attiecību ilgums – vēsturē    4
2.  Darba līgums uz nenoteiktu laiku    6
3.  Darba līgums uz noteiktu laiku    8
4.  Uz noteiktu laiku noslēgta darba līguma termiņš    15
5.  Pārbaude, pieņemot darbā    19
6.  Secinājumi un priekšlikumi    21
  Izmantotās literatūras saraksts    22
Фрагмент работы

Darba līguma tiesisko attiecību ilgumam civiltiesiskajās attiecībās ir būtiska nozīme, jo darba tiesību normas tieši vai netieši ietekmē ne tikai ikvienu no mums, bet arī visas valsts ekonomisko attīstību un sociālo stabilitāti.
Pēc valstiskās neatkarības atjaunošanas 1990.gada 4.maijā un Latvijas valstiskā statusa noteikšanas 1991. gada 21. augustā sākas pāreja uz tirgus ekonomiku. Sašaurinās ražošana valsts sektorā, bet palielinās privātajā. Rodas nepieciešamība pēc reformām likumdošanā.
Līdz ar atjaunotā Latvijas Republikas Civillikumu (turpmāk – CL). Saistību tiesību daļas spēkā stāšanos 1993.gadā darba tiesisko attiecību regulējumā savu nozīmi ieguva arī darba tiesisko attiecību ilguma regulējums.
Savukārt Latvijas vēlme iestāties Eiropas Savienībā, turpmāk ES, jāmin kā viens no iemesliem Latvijas darba tiesību sistēmas sakārtošanā atbilstoši starptautiskajām tiesību normām. Lai Latvija varētu iestāties ES, valstij bija jānodrošina tās likumdošanas normatīvo aktu saskaņošana ar ES normatīvajiem aktiem.
2001.gada 20.jūnijā pieņemtajā Darba likumā, turpmāk DL, kurš stājās spēkā no 2002.gada 1.jūnija, ir iekļautas ES direktīvas, kā arī Starptautiskās Darba organizācijas konvenciju rekomendācijas un darba tiesisko attiecību pamatprincipi. Darba Līguma noslēgšanas vispārējās prasības ir ietvertas ES direktīvā 91/533/EEK. DL normās ir ietvertas direktīvu pamatnostādnes, kas regulē darba līguma noslēgšanas kārtību un tā dalībnieku tiesisko attiecību ilgumu, tā nodrošinot darbinieku tiesību aizsardzību.
Darba mērķis ir izpētīt darba tiesisko attiecību ilguma regulējumu praktiskās nepilnības, tā īpatnības un, kā arī apzināt ar tiesību normu piemērošanu saistītās problēmas un sniegt to iespējamos risinājumus.
Darba uzdevumā esmu izvirzījusi:
1)Apskatīt darba tiesisko regulējumu Baltijas zemnieku tiesībās - 19. gadsimtā Vidzemē un 20. gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos gados Latvijā;
2)Apzināt darba tiesisko attiecību regulējumu CL un DL, norādot kādas ir kopīgās un atšķirīgās īpatnībās.
Neliels ieskats Latvijas vēsturē. 1804.gada Vidzemes zemnieku likums un 1809. gada Papildu panti radīja pirmos noteikumus par darba tiesības aizsardzību. Tātad var apgalvot, ka darba tiesību aizsākumi Latvijas Republikā ir meklējami jau 19gadsimta sākumā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация