Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:126456
 
Оценка:
Опубликованно: 31.03.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    4
1.  DARBA TIRGUS    5
2.  BEZDARBS    12
2.1.  Bezdarba veidi    14
2.2.  Frikcionālais bezdarbs    15
2.3.  Sezonālais bezdarbs    16
2.4.  Strukturālais bezdarbs    17
2.5.  Cikliskais bezdarbs    18
  SECINĀJUMI    21
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    22
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Mūsdienās darbaspēks nav nopērkams, to var tikai iznomāt. Nomas cenu galveno kārt nosaka kvalifikācijas līmenis. Agrāk darbaspēks bija prece, ko varēja pirkt un pārdot, tie bija vergi. Preces cenu noteica, cik fiziski spēcīgs ir vergs.
Bezdarba palielināšanās negatīvi ietekmē valsts budžetu, jo ir nepieciešams maksāt sociālās nodrošināšanas pabalstus tiem, kuri ir palikuši bez darba.
Bezdarbs atstāj negatīvas sekas ne tikai uz ekonomiku, bet arī uz sabiedrību. Cilvēki, kuri ir zaudējuši savas darbavietas, attiecīgi samazinās ienākumi, kā rezultātā mainās dzīves kvalitāte gan pašiem, gan apgādājamiem. Negatīvas sekas var rasties arī, ja bez darba palikušie jūtas atstumti un nevienam nevajadzīgi, rezultātā pieaug noziedzība, alkoholisms, narkomānija utt.
Ilgstošu bezdarba rezultātā var kristies arī darbspējīgo iedzīvotāju kvalifikācija, jo ilgākā laika periodā veidojas prasmju zudums.
Ir arī pozitīvs faktors, pastāvot augstam bezdarba līmenim, ir zema inflācija. Mikroekonomikā ir tāds nerakstīts likums, ka pie augstas nodarbinātības ir augsta inflācija, bet pie zemas nodarbinātības – zema inflācija.
Attīstoties tehnoloģijām, daudzas vienkāršas darbības, kuras veica cilvēks, var mehanizēt un tās var veikt roboti. Tā kā tehnoloģiskā attīstība notiek ar vien straujāk, tad ir paredzams, ka tehnoloģiskais bezdarbs (strukturālais) nākotnē kļūs aizvien populārāks. Īpaši tas varētu skart zemi kvalificēto darbaspēku.
Lai samazinātu bezdarbu Latvijā, ir jācenšas īstenot politiku, kas nodrošina pilnīgu nodarbinātību. Ir periodiski jāpārkvalificē darbinieki, lai samazinātu bezdarbu, jo bezdarbnieki parasti nevar aizņemt piedāvājamās darbavietas. Latvijā vērojami darba ņēmēju centieni strādāt vairākās darbavietās, un tas paildzina darbadienu un liedz daļai bezdarbnieku atrast darbu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1353226
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация