Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:524326
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.05.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Darba tirgus    4
  Darba pieprasījums    4
  Darba piedāvājums    4
  Līdzsvars darba tirgū    5
  Bezdarbs    5
  Darba tirgus Rundāles novadā    7
  Nobeigums    9
  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Pirmais secinājums, ko varu izdarīt, ir, ka darba tirgus situācija, proti, tieši bezdarba līmeņa izmaiņas Rundāles novadā ir līdzīgas kā valstī. Ja Latvijā ceļas vai krītas bezdarbnieku procents, arī Rundālē ir līdzīgas izmaiņas. Papētot grafikus, redzams, ka kopumā bezdarbnieku kā valstī, tā novadā skaitam ir tendence samazināties. Tam varētu būt vairāki iemesli, piemēram, minimālās algas paaugstināšana. Novada robežās visticamāk tūrisma attīstība – paplašinoties Rundāles pils dārzam un restaurējot arvien jaunas telpas, pieaug darba apjoms un darbaspēka nepieciešamība.
Tā kā Rundāle ir lauku novads un galvenā nodarbošanās tur ir lauksaimniecība, diezgan loģiski šķiet rādītāji, ka uz ziemas sezonu palielinās bezdarbnieku skaits. Šajā laikā lauksaimniecībā ir “klusais” periods un nav nepieciešami lieli darba spēki, tāpēc visticamāk daļa strādnieku iestājas NVA uzskaitē, lai saņemtu vismaz kādus ienākumus. Tas pats attiecas uz celtniecību, jo, cik man zināms, diezgan daudzi novada iedzīvotāji strādā arī celtniecības vai ceļu būves jomā. Protams arī Rundāles pils, kas nodarbina lielu skaitu darbinieku vasaras sezonā, tai skaitā daudz skolnieku un jauniešu, uz ziemu samazina darbinieku skaitu.
Jāņem gan vērā fakts, ka dati nav pilnīgi precīzi, jo, kā jau tekstā tika minēts, novadā deklarēti diezgan daudzi studenti, kas pēc vidusskolas devušies uz citām pilsētām studēt un nestrādā, tomēr kopējā statistikā uzrādās. Vai otrādi – joprojām ir deklarēti Rundālē, bet strādā un dzīvo jau vairākus gadus citur. Kā jau visā Latvijā, bet iespējams raksturīgāk laukos, ir cilvēki, kuri strādā neoficiāli, darot dažādus pagaidu darbus vai arī saimnieki neņem oficiālā darbā, maksājot uz rokas.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1353988
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация