Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:256650
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
• Jāsecina, ka Latvijas tautsaimniecības attīstības procesā darba tirgus struktūra dinamiski mainās ne tikai kvantitatīvi, bet arī kvalitatīvi, radot disproporcijas starp darbaspēka piedāvājumu un pieprasījumu tautsaimniecības sektoros, kas izraisa virkni problēmu valsts nodarbinātības un sociālās attīstības programmu īstenošanā. Tomēr pastāv ekonomiskā izaugsme – darba atalgojums un IKP palielinās, savukārt bezdarbnieku skaits samazinās katru gadu.
• Jāsecina, ka iedzīvotāju skaits Latvijā nemitīgi sarūk, īpaši strauji samazinās darbspējīgo cilvēku skaits, kā arī turpinās sabiedrības novecošanās. Ļoti nelabvēlīgi darbaspēka kvalitatīvo sastāvu un attīstību ietekmē straujā jaunāko vecuma grupu pārstāvju skaita samazināšanās. Viss tas rada demogrāfiskus, sociālus un ekonomiskus draudus, un liek izvērtēt nepieciešamos soļus situācijas uzlabošanai.
• Jāsecina, ka darbaspēka situācija Latvijas reģionos nav vienmērīga, Visvairāk ekonomiski aktīvo iedzīvotāju ir Rīgas reģionā.
• Jāsecina, ka Rīgas, Vidzemes, Zemgales reģionā vērojama tendence, ka samazinās ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits, bet pieaug nodarbināto personu skaits.
• Jāsecina, ka Vidzemes un Pierīgas reģionā pēdējos gados ir piedzīvotas relatīvi nelielas pārmaiņas darbaspēka sfērā, ja salīdzina ar citiem reģioniem.
• Jāsecina, ka Rīgas reģionā ir vismazākais bezdarba rādītājs, bet vislielākais bezdarba rādītājs saglabājas Latgales reģionā.
• Jāsecina, ka Latgalē samazinās ne vien ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits (kā citviet Latvijā), bet arī nodarbināto iedzīvotāju skaits.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация