Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:636489
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.08.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Vēsture    5
  Klienti un serveri    7
  IP adreses un domēnu vārdi    10
  Anonīmie FTP serveri un spoguļserveri    14
  Darbs ar FTP komandām    16
  FTP klientu veidi    22
  Darbs ar FTP klientu programmām    26
  Failu lejupielādēšana, izmantojot Internet Explorer    50
  Archie programmas    52
  Failu iegūšana, neizmantojot tiešu piekļuvi Internetam    56
  Jēdzienu saraksts    58
Фрагмент работы

Vēl pavisam nesen vieglākais un ātrākais ceļš lai pārvietotu failus no viena datora uz otru bija diskešu variants. Vienā datorā ierakstīja failu vai vairākus failus, aiznesa disketi uz otru datoru un tikpat sekmīgi tajā nolasīja šos failus. Tiesa, ne vienmēr tas bija sekmīgi, jo ja ierakstīja tikai vienā disketē, tā varēja būt bojāta un vajadzēja doties atpakaļ pie pirmā datora un atkārtot visu operāciju no sākuma. Ja datori atradās netālu viens no otra, tad varēja izlīdzēties ar kabeli, kas savienoja seriālos portus un, izmantojot atbilstošu programmatūru failu pārvietošanas process kļuva nesalīdzināmi ērtāks un patīkamāks.
Vēlāk, izmantojot modemus, failus nosūtīt no viena datora uz otra varēja jau pavisam ērti – izmantojot parastās telefona līnijas. Tomēr arī šeit bija problēmas. Divu datoru savienošana ar modema palīdzību prasīja savstarpēju laika sinhronizāciju un vēl virkni dažādu priekšnoteikumu ievērošanu, lai failu nosūtīšana un saņemšana norisinātos sekmīgi.
Neviens no šiem veidiem nebija ideāls, lai varētu datus pārraidīt lielos attālumos vai arī paši pārraidāmie dati bija samērā lieli.
Šim nolūkam šobrīd izmanto speciālas programmas, kas balstītas uz īpašu protokolu, ko sauc par FTP – File Transfer Protocol. Ar FTP palīdzību par pārsūtīt no viena datora uz otru jebkāda veida failus, jebkādā attālumā, jebkādā lielumā. Tiesa gan, šodien arvien lielāku un lielāku popularitāti iegūst WWW un arī failu pārsūtīšana var ļoti sekmīgi norisināties izmantojot tieši WWW, tāpēc FTP pamatnozīme ir nedaudz mainījusies. Lielākie komerciālie uzņēmumi galvenokārt uztur savus WWW serverus un tikai kā papildus servisus iekārto arī FTP serverus, lai lietotājs ātrāk, vienkāršāk varētu iegūt attiecīgos programmproduktus. Ļoti bieži notiek tā, ka vēloties atjaunot kādu programmproduktu, notiek pieslēgšanās WWW lapai un tālāk jau tieši no šīs lapas jūs tiekat pāradresēts uz FTP serveri, no kurienes tad arī notiek atbilstošo failu ielāde.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация