Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:314742
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kau­le­ņu aug­ļu ko­ku gru­pā ie­tilpst plū­mes (Pru­nus), ķir­ši (Cerqsus), ap­ri­ko­zes (Ar­me­ni­aca), per­si­ki (Per­ci­ca), man­de­les (Amygdalus) un ie­vas (Pa­dus). Stā­dī­ju­mu pla­tī­bu zi­ņā kau­leņ­ko­ki ie­ņem ot­ro vie­tu aiz sēk­leņ­ko­kiem. Aug kā ko­ki vai krū­mi. Kau­leņ­ko­kiem ir vien­kār­šie pum­pu­ri, zied­pum­pu­ri at­tīs­tās ie­priek­šē­jā ga­da dzi­nu­mu sā­nos, ga­lot­nes pum­pu­ri vien­mēr ir augum­pum­pu­ri. Sa­lī­dzi­nā­ju­mā ar sēk­leņ­ko­kiem, kau­leņ­ko­ki ir ātr­audzī­gā­ki, ātr­ra­žī­gā­ki, bi­olo­ģis­ki, spē­jī­gi ra­žot kat­ru ga­du, to mūžs īsāks, tie ir sa­lā jū­tī­gā­ki ar īsā­ku mie­ra pe­ri­odu, tā­pēc bie­ži vien sil­tas un at­kuš­ņiem ba­gā­tas zie­mas bei­gās iz­salst zied­pum­pu­ri. Sak­ņu sis­tē­ma kau­leņ­ko­kiem iz­vie­tot vai­rāk aug­snes virs­kār­tā, tie ir ju­tī­gi pret zā­ļu sak­ņu kon­ku­ren­ci. Aug­sne jā­strā­dā sek­li, ilg­sto­šā sau­su­mā jā­apū­de­ņo. Mi­trum­pra­sī­gā­kas ir plū­mes, sau­sum­iz­tu­rī­gas ir ap­ri­ko­zes.
Aug­ļi ir vien­sēk­las kau­le­ņi. Sēk­la ie­slēg­ta cie­tā ap­val­kā – en­do­kar­pā, ko ap­ņem su­lī­ga da­ļa – me­zo­karps, ku­ru sa­vu­kārt ap­tver virs­mi­zi­ņa – ek­so­karps. Aug­ļiem lie­lis­ka garš­a, tie iz­lie­to­ja­mi svai­gā vei­dā un tei­ca­mi arī pār­strā­dā­ša­nai, ju­tī­gi pret trans­por­tē­ša­nu, grū­ti uz­gla­bā­ja­mi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1211721
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация